Image
Κυριακή 02 Αυγούστου 2020 19:24 Εκτός Ελλάδος

Δημοσκόπηση κόλαφος για Ερντογάν – Αδιαφορούν οι πολίτες για την Αγία Σοφία

Στα… τάρταρα βρίσκεται η δημοτικότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Eurasia Public Opinion Research Centre που δημοσίευσε το Σάββατο η εφημερίδα Cumhuriyet.

Όπως προκύπτει οι απεγνωσμένες προσπάθειες του Τούρκου προέδρου να ανακτήσει μέρος από τη χαμένη δημοφιλία πέφτουν στο κενό.

Το 48,6% των πολιτών δηλώνει πως δεν προτίθεται να ξαναψηφίσει τον Ερντογάν σε περίπτωση που είναι και πάλι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές (προγραμματισμένες για το 2023 όταν και η Τουρκική Δημοκρατία κλείνει 100 χρόνια ζωής), το 99,7% δηλώνει πως η ψήφος του δεν πρόκειται να επηρεαστεί στο ελάχιστο από τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση μόλις το 38,9% απαντά πως θα ξαναψηφίσει τον Ερντογάν, ποσοστό ελαφρώς χειρότερο από το αντίστοιχο που απέσπασε στην αμέσως προηγούμενη έρευνα (λίγο πάνω από το 39%).
 Σε ερώτηση για τη γενική επίδοση του Ερντογάν ως προέδρου της χώρας, το 40,2% τη χαρακτήρισε αποτυχημένη, ενώ επιτυχημένη τη χαρακτηρίζει το 28,9% των πολιτών. Ούτε επιτυχημένη, ούτε αποτυχημένη την χαρακτηρίζει το 30,9% των ερωτηθέντων.

Παρόλα αυτά, το κόμμα του Ερντογάν, το AKP παραμένει πρώτο στην πρόθεση ψήφου και μάλιστα με αρκετά μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους Κεμαλιστές. Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης συγκεντρώνει το 35% των προτιμήσεων ενώ οι Κεμαλιστές μόλις που φτάνουν το 28,4%.

 

 

madata.gr
Post
Εκτός Ελλάδος Παρασκευή 18.07.2025

Τραμπ: Πόσο θα κοστίζει ο νέος «φόρος» που θέλει να επιβάλει για όσους επισκέπτονται τις ΗΠΑ

«Τέλος ακεραιότητας» θα πρέπει να πληρώνει από εδώ και πέρα κάθε επισκέπτης των ΗΠΑ που εκδίδει βίζα για να επισκεφθεί την χώρα, όπως προβλέπεται από το One Big Beautiful Bill Act της κυβέ

Post
Εκτός Ελλάδος Πέμπτη 17.07.2025

Αποκαλύφθηκε από τι πάσχει ο Τραμπ – Τον πρόδωσαν τα σημάδια στα χέρια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαγνώστηκε με χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις καθώς παρουσίαζε οίδημα στο κάτω μέρος των ποδιών, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Η εκπρόσωπος του

Post
Εκτός Ελλάδος Πέμπτη 17.07.2025

Σεισμός 7,3 ρίχτερ στην Αλάσκα – Φόβοι για τσουνάμι

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στα ανοικτά των ακτών της Αλάσκας, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) Το επίκεντρο εντοπίζεται 87 χιλιόμετρα ν