Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 11:05 Πολιτική

Σύψας : Στο τραπέζι η απαγόρευση των πανηγυριών


Στο τραπέζι βρίσκεται η απαγόρευση των πανηγυριών, όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού που παρατηρούνται στην χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι «φοβόμαστε τι θα γίνει στο τέλος του Ιουλίου» αναφορικά με τις επιδημιολογικές καμπύλες. Εξέφρασε, δε, την ανησυχία που υπάρχει από τα αυξημένα κρούσματα τα οποία είναι εισαγόμενα. Μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε και στην αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων που παρατηρήθηκε χθες, σημειώνοντας ότι και αυτή δημιουργεί ανησυχία.

Ακόμα επέμεινε στην ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Σερβία που όπως είπε, το νέο ξέσπασμα φαίνεται να προήλθε από ποδοσφαιρικό αγώνα.

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, υπάρχουν προτάσεις για απαγόρευση των πανηγυριών στην Ελλάδα αργότερα το καλοκαίρι, υπό τον φόβο συνωστισμού, ωστόσο, αναγνώρισε το πλήγμα που θα σημάνει κάτι τέτοιο και απηύθυνε έκκληση για τήρηση των αποστάσεων.

Τέλος, παρότρυνε τους επαγγελματίες ακόμα και στην περίπτωση των πανηγυριών να φροντίσουν ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις για να αποτραπούν τα χειρότερα.

https://www.in.gr

 

 
Post
Πολιτική Τρίτη 25.08.2026

Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει την Πέμπτη το πρόγραμμά του για το ιδιωτικό χρέος

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 18:00 το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παρουσιάζει το πρόγραμμα του για το ιδιωτικό χρέος σε ειδική εκδήλωση με θέμα: «Ιδιωτικό χρέος: Αλλάζουμε τους κανόνες – Η δίκαιη

Post
Πολιτική Τρίτη 25.08.2026

Ελένη Βατσινά: «Τα Λινοπεράματα δεν μπορεί να καταδικαστούν σε μόνιμη ενεργειακή επιβάρυνση»

Την ανάγκη να υπάρξει σαφής σχεδιασμός για τη σταδιακή αποφόρτιση και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής των Λινοπεραμάτων αναδεικνύει με ερώτησή της προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας η

Post
Πολιτική Τρίτη 25.08.2026

Δημοσκόπηση Interview: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ – Στο στο 14,5% η ΕΛΑΑΣ, στο 3,6% η «Ελπίδα»

Σταθερό παραμένει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι της ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Interview για την Politic. Την ίδια ώρα, η «Ελπίδα» της Μαρίας Καρυ