Image
Παρασκευή 03 Ιουλίου 2020 19:31 Βλέπω/Ακούω

«Ικανοποίηση του εμπορικού κόσμου για τα επιπρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός»

«Μετά τη σημερινή ανακοίνωση των πρόσθετων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων από τον πρωθυπουργό καθίσταται σαφές πως η ειλικρινής συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου μπορεί να παράγει ουσιαστικά αποτελέσματα στην κατεύθυνση στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία, για αυτό και η ΕΣΕΕ εκφράζει την ικανοποίησή της.
Η κατάργηση ή μείωση της προκαταβολής φόρου ανάλογα με την πτώση του τζίρου και το δικαίωμα που δίνεται σε περισσότερες επιχειρήσεις να αιτηθούν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή θα τονώσουν τη ρευστότητα της αγοράς και ειδικά εκείνων των ΜμΕ που παραμένουν αποκλεισμένες από την τραπεζική χρηματοδότηση. Σημαντική θετική εξέλιξη αποτελεί και η αποδοχή στην ουσία του όρου “εποχική εμπορική δραστηριότητα”, η οποία αποτέλεσε αίτημα του εμπορικού κόσμου.
Φυσικά, οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι ένα εξελισσόμενο φαινόμενο και θα απαιτούνται συνεχώς διορθωτικές παρεμβάσεις από το οικονομικό επιτελείο μέσω του διαύλου επικοινωνίας με τους φορείς της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τον οποίο η κυβέρνηση πρέπει να κρατήσει ανοικτό».


Πηγή: typoskritis.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 03.09.2026

Ιός του Δυτικού Νείλου: 290 κρούσματα και 24 θάνατοι στην Ελλάδα

Συνολικά 290 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα από την έναρξη της φετινής περιόδου επιτήρησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Από τα κρούσματα, τ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 01.09.2026

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου – Σε επιφυλακή 19 περιοχές της χώρας

Αυξημένη προσοχή απαιτείται και αύριο, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, καθώς σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αρκετές περιοχές της χώρας θα βρίσκο

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 01.09.2026

Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων για τις ΣΑΕΚ του Υπουργείου Παιδείας

Από σήμερα, Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2026, τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επιλογής και εγγραφής καταρτιζόμενων στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ)