Image
Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 14:07 Βλέπω/Ακούω Νομός: Ηρακλείου

Συμφωνία Δημάρχου Ηρακλείου και ΟΛΗ με τον Υπουργό Οικομομικών για την χερσαία ζώνη

Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στον Δήμο Ηρακλείου επιβεβαίωσε στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στην συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο το πρωί της Δευτέρας 22 Ιουνίου.
Στη συνάντηση όπου συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Βαρδαβάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Η. Μηνάς Παπαδάκης, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι από πλευράς Υπουργείου υπάρχει η σύμφωνη γνώμη ώστε να προχωρήσουν οι τελικές διαδικασίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Αυτό σημαίνει, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος ότι: «πλέον, σε πολιτικό επίπεδο, το θέμα ουσιαστικά έχει τελειώσει, μετά και τη θετική άποψη τόσο του Υπουργού Οικονομικών όσο και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Απομένει η διευθέτηση ορισμένων τεχνικών λεπτομερειών που αφορούν και στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, ώστε το ζήτημα να κλείσει και τυπικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ευελπιστούμε ότι αυτό θα συμβεί σε εύλογο χρονικό διάστημα».

 

Πηγή: typoskritis.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 15.05.2026

Ανάγκη απλοποίησης διαδικασιών στα έργα Αυτοδιοίκησης – Παρέμβαση Αλέξη Καλοκαιρινού στη συνεδρίαση για τις ΟΧΕ στην Κρήτη (vid)

Την ανάγκη για απλοποίηση των διαδικασιών υλοποίησης έργων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανέδειξε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, κατά τη 2η συνεδρίαση της Περιφερειακής Ομάδας Διακυβέρνησης των

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 15.05.2026

Η Περιφέρεια Κρήτης πρώτη θέση με 154 σημαίες- 624 «Γαλάζιες Σημαίες» για το 2026 στην Ελλάδα

Με μια ακόμη μεγάλη διεθνή διάκριση για τις ακτές της, η Ελλάδα κατέκτησε και φέτος τη 2η θέση παγκοσμίως στο πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», συγκεντρώνοντας 624 βραβευμένες ακτές, 17 μαρίνες

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 15.05.2026

Απόψε ξεκινά το 16ο Συνέδριο της ΝΔ με σύνθημα «Μαζί για την Ελλάδα του 2030»

ΣήμεραΠαρασκευή 15 Μαΐου, στις 19.25, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει κατά την έναρξη των εργασιών του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στο