Image
Τετάρτη 03 Ιουνίου 2020 12:06 Οικονομία

Μείωση ενοικίου: Παράταση μέχρι και τον Αύγουστο. Ποιοι τη δικαιούνται

 Επεκτείνεται η δυνατότητα μείωσης ενοικίου κατά 40%, τον μήνα Ιούνιο, σε όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές και στις επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Επιπλέον, δίνεται η ίδια δυνατότητα και σε όσες επιχειρήσεις άνοιξαν τον Μάιο, συμπεριλαμβανομένου του λιανικού εμπορίου.

Επιπρόσθετα, στις επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, δίδεται η δυνατότητα μείωσης του ενοικίου και κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Τέλος, δικαίωμα μείωσης ενοικίου για την 1η τους κατοικία και τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών τους, διατηρούν και όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής.

Για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα σε πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζόμενους, αναστέλλονται οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών. Επίσης, γι’ αυτούς τους ιδιοκτήτες, προβλέπεται η δυνατότητα συμψηφισμού μέρους του εισοδήματος που έχασαν, με φορολογικές υποχρεώσεις μετά τον Ιούλιο.


Οδηγίες της ΠΟΜΙΔΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) παρέθεσε ένα σύντομο πίνακα των κατηγοριών επιχειρήσεων των οποίων συνεχίζεται η μείωση των μισθωμάτων, βάσει όσων ανακοινώθηκαν, και με κάθε επιφύλαξη λόγω της τηλεγραφικής και γριφώδους διατύπωσής τους:

ΜΑΙΟΣ: Ολες οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που εδικαιούντο μείωση κατά το μήνα Απρίλιο 2020 (κλειστοί και πληττόμενοι). Ηδη κατατέθηκε σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.
ΙΟΥΝΙΟΣ: Ολες οι επιχειρήσεις που άνοιξαν εντός του Μαΐου, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το λιανεμπόριο, και οι επιχειρήσεις των κλάδων εστίασης, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.
ΙΟΥΛΙΟΣ & ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Οι επιχειρήσεις των κλάδων τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.

madata.gr
Post
Οικονομία Κυριακή 21.12.2025

Τι αλλάζει στις συντάξεις το 2026: Αυξήσεις, προσωπική διαφορά και εισφορά αλληλεγγύης

Οι βασικές παρεμβάσεις που θα διαμορφώσουν το ύψος των συντάξεων το 2026 έχουν οριστικοποιηθεί, καθώς το υπουργείο Εργασίας ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό για την αύξηση των κύριων συντάξεων κατά 2,4%, τη ν

Post
Οικονομία Σάββατο 20.12.2025

Β. Κικίλιας: «Ολοκληρώθηκαν πληρωμές 22,16 εκ. ευρώ για το μεταφορικό ισοδύναμο»

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πληρωμών της δράσης του Μεταφορικού Ισοδύναμου για επιβάτες και επιχειρήσεις νησιωτικών περιοχών της χώρας, με συνολικό ποσό που ανέρχεται σε 22.160.289,79 ευρώ. Από το συ

Post
Οικονομία Σάββατο 20.12.2025

Πώς πληρώνονται οι αργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Αναλυτική ενημέρωση για το πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εξέδωσε η ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων. Ποι