Image
Τετάρτη 03 Ιουνίου 2020 12:06 Οικονομία

Μείωση ενοικίου: Παράταση μέχρι και τον Αύγουστο. Ποιοι τη δικαιούνται

 Επεκτείνεται η δυνατότητα μείωσης ενοικίου κατά 40%, τον μήνα Ιούνιο, σε όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές και στις επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Επιπλέον, δίνεται η ίδια δυνατότητα και σε όσες επιχειρήσεις άνοιξαν τον Μάιο, συμπεριλαμβανομένου του λιανικού εμπορίου.

Επιπρόσθετα, στις επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, δίδεται η δυνατότητα μείωσης του ενοικίου και κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Τέλος, δικαίωμα μείωσης ενοικίου για την 1η τους κατοικία και τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών τους, διατηρούν και όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής.

Για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα σε πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζόμενους, αναστέλλονται οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών. Επίσης, γι’ αυτούς τους ιδιοκτήτες, προβλέπεται η δυνατότητα συμψηφισμού μέρους του εισοδήματος που έχασαν, με φορολογικές υποχρεώσεις μετά τον Ιούλιο.


Οδηγίες της ΠΟΜΙΔΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) παρέθεσε ένα σύντομο πίνακα των κατηγοριών επιχειρήσεων των οποίων συνεχίζεται η μείωση των μισθωμάτων, βάσει όσων ανακοινώθηκαν, και με κάθε επιφύλαξη λόγω της τηλεγραφικής και γριφώδους διατύπωσής τους:

ΜΑΙΟΣ: Ολες οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που εδικαιούντο μείωση κατά το μήνα Απρίλιο 2020 (κλειστοί και πληττόμενοι). Ηδη κατατέθηκε σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.
ΙΟΥΝΙΟΣ: Ολες οι επιχειρήσεις που άνοιξαν εντός του Μαΐου, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το λιανεμπόριο, και οι επιχειρήσεις των κλάδων εστίασης, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.
ΙΟΥΛΙΟΣ & ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Οι επιχειρήσεις των κλάδων τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.

madata.gr
Post
Οικονομία Δευτέρα 24.08.2026

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πάνω από 2,48 δισ. ευρώ σε 4,3 εκατ. δικαιούχους έως τις 28 Αυγούστου

Συνολικά 2.483.783.697,78 ευρώ θα καταβληθούν σε 4.325.802 δικαιούχους από τις 24 έως και τις 28 Αυγούστου 2026, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων πληρωμών του e-ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ. Οι καταβολές αφορο

Post
Οικονομία Παρασκευή 21.08.2026

ΑΑΔΕ: 22 εκατ. ευρώ σε 4.882 δικαιούχους αγρότες

Ενισχύσεις συνολικού ύψους 22.010.560,47 ευρώ σε 4.882 δικαιούχους απέδωσε σήμερα η ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο του καθεστώτος κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis). Οι ενισχύσεις αφορούν παραγωγούς

Post
Οικονομία Παρασκευή 21.08.2026

Σεμινάριο «Διαχείριση κρίσεων και αντιμετώπιση δυσαρεστημένων – απαιτητικών πελατών.» Έναρξη: 22/09/2026

Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με πελάτες και επιθυμούν ν’ αναπτύξουν δεξιότητες διαχείρισης κρίσεων και αποτελεσματικής αντιμετώπισ