Image
Τετάρτη 03 Ιουνίου 2020 12:06 Οικονομία

Μείωση ενοικίου: Παράταση μέχρι και τον Αύγουστο. Ποιοι τη δικαιούνται

 Επεκτείνεται η δυνατότητα μείωσης ενοικίου κατά 40%, τον μήνα Ιούνιο, σε όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές και στις επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Επιπλέον, δίνεται η ίδια δυνατότητα και σε όσες επιχειρήσεις άνοιξαν τον Μάιο, συμπεριλαμβανομένου του λιανικού εμπορίου.

Επιπρόσθετα, στις επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, δίδεται η δυνατότητα μείωσης του ενοικίου και κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Τέλος, δικαίωμα μείωσης ενοικίου για την 1η τους κατοικία και τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών τους, διατηρούν και όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής.

Για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα σε πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζόμενους, αναστέλλονται οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών. Επίσης, γι’ αυτούς τους ιδιοκτήτες, προβλέπεται η δυνατότητα συμψηφισμού μέρους του εισοδήματος που έχασαν, με φορολογικές υποχρεώσεις μετά τον Ιούλιο.


Οδηγίες της ΠΟΜΙΔΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) παρέθεσε ένα σύντομο πίνακα των κατηγοριών επιχειρήσεων των οποίων συνεχίζεται η μείωση των μισθωμάτων, βάσει όσων ανακοινώθηκαν, και με κάθε επιφύλαξη λόγω της τηλεγραφικής και γριφώδους διατύπωσής τους:

ΜΑΙΟΣ: Ολες οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που εδικαιούντο μείωση κατά το μήνα Απρίλιο 2020 (κλειστοί και πληττόμενοι). Ηδη κατατέθηκε σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.
ΙΟΥΝΙΟΣ: Ολες οι επιχειρήσεις που άνοιξαν εντός του Μαΐου, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το λιανεμπόριο, και οι επιχειρήσεις των κλάδων εστίασης, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.
ΙΟΥΛΙΟΣ & ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Οι επιχειρήσεις των κλάδων τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.

madata.gr
Post
Οικονομία Τρίτη 18.11.2025

Νέα εποχή στις καθημερινές συναλλαγές: Υποχρεωτικό το IRIS από 1η Δεκεμβρίου σε όλα τα καταστήματα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πλήρη ενεργοποίηση του συστήματος IRIS σε όλη τη λιανική αγορά, καθώς από την 1η Δεκεμβρίου 2025 όλες οι επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με ιδιώτες θα πρέπει υποχρεωτ

Post
Οικονομία Δευτέρα 17.11.2025

ΑΑΔΕ: Υποχρεωτική η πληρωμή με IRIS στις λιανικές συναλλαγές από 1η Δεκεμβρίου – Οι νέες τεχνικές προδιαγραφές

Σε πλήρη εφαρμογή μπαίνει από την 1η Δεκεμβρίου 2025 η υποχρέωση των επιχειρήσεων λιανικής να δέχονται πληρωμές μέσω IRIS στις συναλλαγές με ιδιώτες (B2C), όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Ε

Post
Οικονομία Δευτέρα 17.11.2025

Επίδομα θέρμανσης: Ξεπέρασαν τις 550.000 οι αιτήσεις – Ποιες παγίδες απειλούν τη χορήγηση του επιδόματος

Ραγδαία αυξάνονται οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, με τους πολίτες να σπεύδουν να «κλειδώσουν» το ποσό που κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ, ενώ σε