Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 14:16 Αθλητικά

Οριστική διακοπή στο Basketball Champions League: Πάει για Final-8 τον Σεπτέμβριο – Δεκτή ο πρόταση της ΑΕΚ


Η FIBA ανακοίνωσε την οριστική διακοπή του Basketball Champions League για την τρέχουσα περίοδο, λόγω των δεδομένων που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός, με τη διοργανώτρια Αρχή να κάνει δεκτή την πρόταση της ΑΕΚ, που είχε προκριθεί στην οκτάδα, να πραγματοποιηθεί ένα Final-8 τον Σεπτέμβριο, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, στην έδρα μίας εκ των ομάδων που έχουν προκριθεί σε αυτήν τη φάση.

Τη συγκεκριμένη λύση είχε καταθέσει ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης, Μάκης Αγγελόπουλος, τις προηγούμενες ημέρες. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε πως η σεζόν θα τελειώσει, έστω και αν οι αγώνες της τρέχουσας διοργάνωσης διεξαχθούν την... επόμενη. Από την άλλη, όσες ομάδες βρεθούν σε θέση να διεκδικούν το τρόπαιο θα είναι διαφορετικές σε σχέση με τώρα, ωστόσο αυτή είναι μια πραγματικότητα που καλούνται να διαχειριστούν.

Υπενθυμίζεται ότι, στους «8» του Basketball Champions League βρίσκονται ήδη οι: ΑΕΚ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Μπούργος, Σαραγόσα, Νίμπουρκ και Τουρκ Τέλεκομ, ενώ τα δύο τελευταία «εισιτήρια» θα προκύψουν από το ζευγάρι της Τενερίφης με την Οστάνδη και εκείνο της Ντιζόν με την Νίζνι. Στην ίδια διοργάνωση συμμετείχαν και το Περιστέρι, που αποκλείστηκε στους «16», αλλά και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει τη φάση των ομίλων.

Παράλληλα, για την ΑΕΚ ουσιαστικά αυτό σημαίνει το τέλος της σεζόν, καθώς και η Basket League πηγαίνει σε οριστική διακοπή, βάσει της απόφασης που έλαβαν οι ομάδες.

newsbeast.gr
Post
Αθλητικά Πέμπτη 10.09.2026

Τέλος ο Μεντιλίμπαρ, έρχεται Αλγκουαθίλ στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός γυρίζει σελίδα στον πάγκο του, καθώς μετά από 2,5 άκρως επιτυχημένα χρόνια ολοκληρώθηκε η συνεργασία με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος τεχνικός αποτέλεσε τον άνθρωπο που οδήγησε το

Post
Αθλητικά Τετάρτη 09.09.2026

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2026 η 17η Μινωική Διαδρομή- Σύσκεψη για τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η 17η Μινωική Διαδρομή, με τη σύμπραξη των Δήμων Μινώα Πεδιάδας, Χερσονήσου και Οροπεδίου Λασιθίου. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στο Δημ

Post
Αθλητικά Τετάρτη 09.09.2026

Ο Φωτιάς στο Ολυμπιακός – ΟΦΗ- Οι διαιτητές της 4ης αγωνιστικής

Ανακοινώθηκαν οι ορισμοί διαιτητών από την ΚΕΔ για ματς της 4ης αγωνιστικής της Super League και ο Βασίλης Φωτιάς θα διευθύνει το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΟΦΗ το Σάββατο στις 19.00, ενώ την αναμέτρηση της