Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 13:42 Εκτός Ελλάδος

Συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν: Μπλόκο στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων


Κομβική σε πολλά επίπεδα φαίνεται πως ήταν η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Fox News, το «δεξί χέρι» του Τραμπ, Λίντσεϊ Γκρέιαμ, που ήταν ένας από τους πέντε γερουσιαστές στη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Ερντογάν «μπλοκάρει» το ψήφισμα αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας.

Το ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων (πάνω από ένα εκατομμύριο στην οκταετία 1915 έως 1923 από την τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία) είχε περάσει με συντριπτική πλειοψηφία από την ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Βουλή των Αντιπροσώπων με 495 ψήφους υπέρ και 11 κατά, αλλά προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Γκρέιαμ δήλωσε ότι «οι γερουσιαστές δεν πρέπει να προσπαθήσουν να ξαναγράψουν την ιστορία».

Ο δημοκρατικός Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ στην εισήγησή του ζήτησε τη συναίνεση των Ρεπουμπλικανών συναδέλφων του, σημειώνοντας ότι η εξωτερική πολιτική πρέπει να αντανακλά «μια έντιμη εξιστόριση των παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονιών. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τις πλάτες στα θύματα της Αρμενικής Γενοκτονίας».

madata.gr
Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 06.07.2025

Ο Μασκ ανακοίνωσε την ίδρυση κόμματος – «Το America Party σχηματίζεται για να σας δώσει πίσω την ελευθερία σας»

Mία ημέρα αφότου ρώτησε τους οπαδούς του στο X, αν πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο πολιτικό κόμμα στις ΗΠΑ, ο Έλον Μασκ υποστήριξε πως ιδρύει νέο πολιτικό κόμμα με στόχο να προκαλέσει τριγμούς σε αυτό

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 05.07.2025

Τέξας: Δεκάδες αγνοούμενοι και 27 νεκροί μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Τραγωδία εκτυλίσσεται στο Camp Mystic, μια ιδιωτική χριστιανική θερινή κατασκήνωση για κορίτσια στο Τέξας, κοντά στον ποταμό Guadalupe, καθώς τα ορμητικά νερά που ανέβηκαν πάνω έξι μέτρα σε λιγότερο α

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 05.07.2025

Ερντογάν: Άτοπη και δίχως νόημα η ανησυχία της Ελλάδας για τα F-35

Στην προμήθεια από την Τουρκία μαχητικών αεροσκαφών F-35 και τη στάση της Ελλάδας στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που τον συνόδ