Image
Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 17:10 Είς Υγείαν

Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων το 2020

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αμέσως μετά ανακοίνωσε πως οι τιμές των φαρμάκων δεν πρόκειται να αυξηθούν μέσα στο 2020.

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε πει προεκλογικά "το καλύτερο φάρμακο στην καλύτερη τιμή"», ανέφερε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας πως το υπουργείο Υγείας έρχεται να υλοποιήσει αυτή τη δέσμευση, νομοθετώντας όχι μόνο για μηδενικές αυξήσεις αλλά και για μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων ως 7%.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, αυτό σημαίνει εξοικονόμηση πόρων για το κράτος ενώ μειώνεται και η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα. «Είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε νομοθετήσει για αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων μέχρι 10%. Εμείς ερχόμαστε να νομοθετήσουμε 0% αυξήσεις και μέχρι 7% μειώσεις. Για το 2020 δεν θα υπάρχει αύξηση σε καμία τιμή φαρμάκου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί οριζοντίως, παντού, χωρίς κανέναν αστερίσκο.

 

 


Πηγή, φωτό: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Post
Είς Υγείαν Τρίτη 22.09.2026

7η ΥΠΕ Κρήτης - Ελληνική Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον HPV

H 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και οι μονάδες υγείας ευθύνης της συμμετέχουν στην κοινή πρωτοβουλία ενημέρωσης για τον HPV, με στόχο την προώθηση της συμμετοχής του ελληνικού πληθυσμού στις νέες ι

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 18.09.2026

7η ΥΠΕ Κρήτης: Παιδική παχυσαρκία: Ένα σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας

Σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2026, στις 18:00 το απόγευμα, στο Κέντρο Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ στη Λ. Ικάρου 66 στη Νέα Αλ

Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 17.09.2026

Εβδομάδα Πρόληψης, Έγκαιρης Ανίχνευσης και Υποστήριξης για τη Νόσο Alzheimer

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων Ηρακλείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer, διοργανώνει Εβδομάδα Πρόληψης, Έγκαιρης Ανίχνευσης και Υποστήριξης για τη Νόσο Alzheimer, από 21 έως 28 Σεπτεμβρίο