Παρασκευή 08 Νοεμβρίου 2019 16:20 Πολιτική

Στη Βουλή η κατάθεση Πικραμμένου για Novartis - Φέρεται να κατονόμασε πολιτικό πρόσωπο


Στη Βουλή διαβιβάστηκε η κατάθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, ενώπιον του οποίου εξετάστηκε για τους χειρισμούς των δικαστικών αρχών - και όχι μόνον- στην υπόθεση της Novartis, που οδήγησαν στην ενοχοποίηση δέκα πολιτικών, μεταξύ των οποίων και ο κ. Πικραμμένος.

Η κατάθεση Πικραμμένου διαβιβάστηκε στη Βουλή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατονόμασε πολιτικό πρόσωπο, ως εμπλεκόμενο με τους δικαστικούς χειρισμούς για την ενοχοποίηση των πολιτικών. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Πικραμμένος έκανε αναφορά σε πολιτικό για τον οποίο διενεργείται έρευνα από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Η κατάθεση Πικραμμένου εκτιμάται ως σημαντική, καθώς ήταν ένας από τους δέκα πολιτικούς που ενοχοποιήθηκε χωρίς στοιχεία από τους προστατευόμενους μάρτυρες και ο πρώτος για τον οποίο η υπόθεση μπήκε στο αρχείο καθώς δεν προέκυψε απολύτως τίποτα. Αλλωστε ο κ. Πικραμμένος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής όταν είχε φθάσει εκεί η σχετική δικογραφία, είχε χαρακτηρίσει συγκλονισμένος ως "μυθιστορηματικές τις κατηγορίες" σε βάρος του.

 

Πηγή: skai.gr

 
Post
Πολιτική Τρίτη 07.04.2026

Παραιτήθηκε από μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Αντώνης Σαουλίδης

Ο δικηγόρος Αντώνης Σαουλίδης, στέλεχος του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης σε προηγούμενες εκλογές υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σε επιστολή του ο κ. Σαο

Post
Πολιτική Δευτέρα 06.04.2026

Σε αδιέξοδο οι μικρομεσαίοι παραγωγοί φωτοβολταϊκών λέει ο Χ. Μαμουλάκης

Στη Βουλή φέρνει ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής ΗρακλείουΧάρης Μαμουλάκηςτο αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί οι μικρομεσαίοι παραγωγοί φωτοβολταϊκών, καταθέτοντας σχε

Post
Πολιτική Κυριακή 05.04.2026

Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μεσολόγγι: «Πραγματοποιούμε τη δική μας Έξοδο προς μια Ελλάδα υψηλών απαιτήσεων» (vid)

Συγκινητικές στιγμές στον Κήπο των Ηρώων για τα 200 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων – Το μήνυμα του Πρωθυπουργού για ενότητα και πολιτική ωριμότητα.Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο