Image
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 16:10 Κρητική διατροφή

Το ραντεβού του Κρητικού Αμπελώνα στην Αθήνα!

Οι Οινοποιοί της Κρήτης και τα «ΟιΝοτικά» έρχονται για 4η χρονιά στην Αθήνα για το ετήσιο ραντεβού τους με το αθηναϊκό κοινό.
Οι Οινοποιοί της Κρήτης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, σας καλούν στην έκθεση Κρητικού κρασιού «ΟιΝοτικά», τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναϊς, στο Βοτανικό.
26 Οινοποιεία από όλη την Κρήτη έρχονται στην πρωτεύουσα για να συναντηθούν με το αθηναϊκό κοινό και τους επαγγελματίες του κλάδου ποτών και τροφίμων, μέσα από τα αρώματα και τις γεύσεις του Κρητικού Κρασιού. Περισσότερες από 250 ετικέτες του Κρητικού Αμπελώνα από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες θα είναι διαθέσιμες προς δοκιμή για τους επισκέπτες.
Τα ΟιΝοτικά της Αθήνας αποτελούν την επόμενη στάση, σε μια διαδρομή σημαντικών διοργανώσεων στον οινικό κόσμο που προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα:
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΤΩΝ MASTERS OF WINE
22 μέλη του Ινστιτούτου των Masters of Wine (MW) από όλο τον κόσμο επισκέφθηκαν την Κρήτη στις αρχές Οκτωβρίου, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού που οργανώθηκε από την Enterprise Greece. Οι MW δοκίμασαν περισσότερα από 80 κρασιά από 17 οινοποιεία του νησιού, ενώ παράλληλα επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους, αμπελώνες και ήρθαν σε επαφή με την τοπική γαστρονομία και κουλτούρα, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις για το νησί και το Κρητικό Κρασί.
LA CITE DU VIN - BORDEAUX
Η οινική Κρήτη ταξίδεψε στο Μπορντό και τo «μαγικό» μουσείο του κρασιού «La Cite Du Vin» όπου στις 17 Οκτωβρίου διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση για τα Κρητικά Κρασιά. Πραγματοποιήθηκαν δύο σεμινάρια γευσιγνωσίας στις κρητικές ποικιλίες Βιδιανό, Λιάτικο, Κοτσιφάλι, Μανδηλάρι και Ρωμέικο. Τα σεμινάρια παρακολούθησαν και οι «moderators» του μουσείου, οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι με το Κρητικό κρασί.
To La Cite Du Vin είναι ένα μοναδικό στον κόσμο πολιτιστικό κέντρο, αφιερωμένο στην παγκόσμια κουλτούρα του κρασιού. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια το Wines of Crete διατηρεί με το Μουσείο μια συνεργασία – sponsorship, στο πλαίσιο της οποίας η οινική Κρήτη παρουσιάζεται στους εκατοντάδες χιλιάδες ετήσιους επισκέπτες του ιδρύματος.
Τι θα δείτε παράλληλα στα ΟιΝοτικά της Αθήνας
- Χώρος pop-up σεμιναρίων με θέμα την κρητική ποικιλία Λιάτικο και το Ασύρτικο της Κρήτης που θα επιμεληθεί η οινοχόος Υρώ Κολιακουδάκη. Το σεμινάριο για το Λιάτικο θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 και για το Ασύρτικο στις 15:00. Δηλώσεις συμμετοχής στο www.winesofcrete.gr
- «Κρητική Διατροφή» στις 19.00 από την Cookpad
- Πωλητήριο κρητικών κρασιών σε ειδικές τιμές
- Κληρώσεις Magnum φιαλών
Μεγάλος Χορηγός της έκθεσης είναι η GS Label Print.
Χορηγοί της έκθεσης είναι οι: Astron Chemicals, Cork Hellas, Oinoline, K-EN, Metalux, Α.Γ. Κοροπούλης, Μύλοι Κρήτης, Νερά Ζαρός και Αφοί Χιωτάκη.
Χορηγοί επικοινωνίας: Agronews.gr, περιοδικό Αγρόκτημα, Wine Trails, Ύπαιθρος Χώρα, D-Files, Wine Style, Crunchy Grape, 750ml, Vol Drinks και Cookpad.

Η έκθεση θα λειτουργεί 11:00-15:00 για τους επαγγελματίες του κλάδου (με δωρεάν είσοδο) και 15:00-20:00 για το οινόφιλο κοινό 7€ (περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και σημειωματάριο γευσιγνωσίας) και 3 € για φοιτητές (με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας).

Πηγή: typoskritis.gr
Post
Κρητική διατροφή Κυριακή 19.04.2020

Σπιτικό μιλφέιγ με φράουλες

Ανάλαφρο και αγαπημένο γλυκό Υλικά 1 πακέτο σφολιάτα 2 αυγά χτυπημένα με λίγο νερό 4 κουτ. σούπας ζάχαρη Για την κρέμα 2 αυγά ¾ φλιτζανιού ζάχαρη 1 κουτ. κοφτό μαστίχα σε σκόνη 1 φακ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 17.04.2020

Συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα και παραλλαγές! Συνταγή με μανιτάρια για vegan

Η μαγειρίτσα, είναι όχι μόνο παράδοση, αλλά κάτι σαν πασχαλινό φετίχ των Ελλήνων. Απαιτεί όμως μαστοριά, μεράκι, αρκετή υπομονή και επιμονή για να πετύχει κανείς τη συνταγή. Η παράδοση θέλει το Μ.

Post
Κρητική διατροφή Τρίτη 14.04.2020

Συνταγή για νηστίσιμο εκμέκ κανταίφι

Υλικά ½ κιλό κανταΐφι 1 μαργαρίνη (λιωμένη) Για το σιρόπι 700 γραμμάρια ζάχαρη 800ml νερό Για την κρέμα Ένα κουτί κάστερ πάουντερ 5 1/2 φλιτζάνια νερό 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη Για τη σαν