Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 18:43 Βλέπω/Ακούω

Το καλοκαίρι καλά κρατεί – Στους 36 βαθμούς θα ανέβει την Τετάρτη η θερμοκρασία


Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κατά τόπους στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 29 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο από 11 έως 30, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 32 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 16 έως 19 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίοι οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 31 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά από αργά το βράδυ θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στη θάλασσα των Κυθήρων ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 20 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς αλλά αργά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν γρήγορα σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 09.03.2026

Πρώτη προσθαλάσσωση υδροπλάνου στην Κυλλήνη: Νέα πύλη σύνδεσης της Δυτικής Ελλάδας με τα νησιά του Ιονίου

Η Κυλλήνη εισέρχεται δυναμικά στον χάρτη των υδροπλάνων, μετά την πρώτη προσθαλάσσωση αμφίβιου αεροσκάφους της Hellenic Seaplanes στο λιμάνι της Ηλείας, ανοίγοντας νέες προοπτικές για τη γρήγορη διασύ

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 09.03.2026

Από τους πιο βροχερούς των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα ο χειμώνας 2025-2026

Από αυξημένα ύψη βροχής σε μεγάλο μέρος τηςΕλλάδας χαρακτηρίστηκε ο χειμώνας2025-2026(Δεκέμβριος 2025-Φεβρουάριος 2026), σύμφωνα με τα δεδομένα του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών τουmeteo.gr

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 09.03.2026

Τη συμπλήρωσή της με νέα μέλη ανακοίνωσε η Επιτροπή Συμπαράταξης και Διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ

Τη συμπλήρωσή της με νέα μέλη ανακοίνωσε η Επιτροπή Συμπαράταξης και Διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει παρουσία του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, την Τρίτη