Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 20:56 Πολιτική

Στις 24 Σεπτεμβρίου η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ


Στις 24 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκάλυψε ο ανταποκριτής του Open TV στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ.

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στα τέλη του μήνα στην Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, είχε πει το πρωί στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Κατά την συμμετοχή του στην Γενική Συνέλευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει επαφές με πολλούς αρχηγούς κρατών, περιλαμβανομένου του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως η Αθήνα σχεδιάζει να αναδείξει τις τουρκικές ενέργειες, ειδικά την «παρεμβατικότητα» της Άγκυρας στην Κύπρο όπου δυσκολεύει την εξεύρεση λύσης.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει δηλώσει επανειλημμένα πως οι κατοχικές Αρχές θα ανοίξουν Αμμόχωστο ενώ συνεχίζονται οι παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις ανοιχτά της Μεγαλονήσου.

Ο εκπρόσωπος επισήμανε πως οι διαφορές δεν λύνονται με τις μονομερείς ενέργειες που επιχειρεί η Τουρκία, προσθέτοντας πως η Αθήνα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ώστε να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι πάντοτε είναι καλή συγκυρία για συζήτηση με την Τουρκία Τουρκίας, καθώς ο διάλογος πάντα βοηθά.

etypos

 
Post
Πολιτική Παρασκευή 28.08.2026

Στάδιο Ελευθερίας: Πότε θα επιστρέψουν οι αθλητές στη φυσική τους έδρα;

Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθεί χωρίς νέα καθυστέρηση το έργο αντικατάστασης του ελαστικού συνθετικού τάπητα στο Στάδιο Ελευθερίας του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου

Post
Πολιτική Παρασκευή 28.08.2026

Ελένη Βατσινά: «Ο Τουρισμός της Κρήτης χρειάζεται εργαζόμενους» - Ερώτηση της βουλευτή Ηρακλείου για τη διοχέτευση των ανέργων στον Τουρισμό

Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο η έλλειψη εργατικού δυναμικού στον Τουρισμό, αξιοποιώντας πρώτα το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό της Κρήτης, αναδεικνύει η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑ

Post
Πολιτική Παρασκευή 28.08.2026

Η κατάργηση των Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών του ΕΦΚΑ, στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Στη Βουλή φέρνει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης την κατάργηση 120 Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών του ΕΦΚΑ, καταθέτοντας ως Αναφορά προς την Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Πολιτικ