Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 20:56 Πολιτική

Στις 24 Σεπτεμβρίου η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ


Στις 24 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκάλυψε ο ανταποκριτής του Open TV στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ.

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στα τέλη του μήνα στην Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, είχε πει το πρωί στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Κατά την συμμετοχή του στην Γενική Συνέλευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει επαφές με πολλούς αρχηγούς κρατών, περιλαμβανομένου του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως η Αθήνα σχεδιάζει να αναδείξει τις τουρκικές ενέργειες, ειδικά την «παρεμβατικότητα» της Άγκυρας στην Κύπρο όπου δυσκολεύει την εξεύρεση λύσης.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει δηλώσει επανειλημμένα πως οι κατοχικές Αρχές θα ανοίξουν Αμμόχωστο ενώ συνεχίζονται οι παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις ανοιχτά της Μεγαλονήσου.

Ο εκπρόσωπος επισήμανε πως οι διαφορές δεν λύνονται με τις μονομερείς ενέργειες που επιχειρεί η Τουρκία, προσθέτοντας πως η Αθήνα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ώστε να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι πάντοτε είναι καλή συγκυρία για συζήτηση με την Τουρκία Τουρκίας, καθώς ο διάλογος πάντα βοηθά.

etypos

 
Post
Πολιτική Σάββατο 17.10.2026

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη στο Παλιό Ψυγείο στο λιμάνι Ηρακλείου

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, επισκέφθηκε τον χώρο του Παλιού Ψυγείου στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου για ακόμ

Post
Πολιτική Σάββατο 17.10.2026

Γιατί δεν εκτελούνται άμεσα οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις καταβολής αναδρομικών συνταξιούχων από τον eΕΦΚΑ;

Τις καθυστερήσεις τουeΕΦΚΑ στην καταβολή αναδρομικών σε συνταξιούχους που έχουν στα χέρια τους τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις αναδεικνύει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτο

Post
Πολιτική Παρασκευή 16.10.2026

Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Ελλάδα και Ιαπωνία διαθέτουν το 32% του παγκόσμιου στόλου και μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις στην παγκόσμια ναυτιλία»

Στη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας και Ιαπωνίας για τη διαμόρφωση των εξελίξεων στην παγκόσμια ναυτιλία, τη διασφάλιση του ελεύθερου εμπορίου και την προστασία των οικονομιών και των κοινωνιών από τι