Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 20:56 Πολιτική

Στις 24 Σεπτεμβρίου η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ


Στις 24 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκάλυψε ο ανταποκριτής του Open TV στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ.

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στα τέλη του μήνα στην Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, είχε πει το πρωί στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Κατά την συμμετοχή του στην Γενική Συνέλευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει επαφές με πολλούς αρχηγούς κρατών, περιλαμβανομένου του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως η Αθήνα σχεδιάζει να αναδείξει τις τουρκικές ενέργειες, ειδικά την «παρεμβατικότητα» της Άγκυρας στην Κύπρο όπου δυσκολεύει την εξεύρεση λύσης.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει δηλώσει επανειλημμένα πως οι κατοχικές Αρχές θα ανοίξουν Αμμόχωστο ενώ συνεχίζονται οι παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις ανοιχτά της Μεγαλονήσου.

Ο εκπρόσωπος επισήμανε πως οι διαφορές δεν λύνονται με τις μονομερείς ενέργειες που επιχειρεί η Τουρκία, προσθέτοντας πως η Αθήνα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ώστε να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι πάντοτε είναι καλή συγκυρία για συζήτηση με την Τουρκία Τουρκίας, καθώς ο διάλογος πάντα βοηθά.

etypos

 
Post
Πολιτική Δευτέρα 24.11.2025

Αυτοψία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές των Τζουμέρκων

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, επισκέφθηκε σήμερα τις περιοχές των Τζουμέρκων που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Δημήτρη Ανα

Post
Πολιτική Δευτέρα 24.11.2025

Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στο Ηράκλειο - Ικανοποίηση του νέου προέδρου Κώστα Γιαννουλάκη

Με αθρόα συμμετοχή των μελών πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας νομού Ηρακλείου, Προέδρων και Συμβουλίων ΔΕΕΠ και

Post
Πολιτική Δευτέρα 24.11.2025

Αντί για λύσεις, χρόνια αδικία: Η Ελένη Βατσινά επαναφέρει το ζήτημα των σεισμόπληκτων στη Βουλή

Με δύο νέες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Υποδομών & Μεταφορών, η Βουλευτής Ηρακλείου Ελένη Βατσινά επαναφέρει με ένταση το ζήτημα της αδικίας που συνεχίζουν να υ