Image
Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 18:42 Πολιτική

Το αυστηρό μήνυμά του Άδωνι Γεωργιάδη στους δημοσίους υπαλλήλους

Σαφή προειδοποίηση προς τους δημοσίους υπαλλήλους, που με πράξεις ή παραλείψεις, επεμβαίνουν στην πολιτική της κυβέρνησης έστειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δε συζητάμε για την ανεξαρτησία της απόφασης του υπαλλήλου, ο υπάλληλος έχει δικαίωμα να αποφασίζει αυτό που νομίζει, βάσει της συνείδησής του. Καμία αντίρρηση. Όταν, όμως, έχει μπροστά του ένα αίτημα, το οποίο έχει εκ του νόμου μια προθεσμία, είναι υποχρεωμένος την όποια άποψη έχει να την εκφράζει εντός της προθεσμίας», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Σκάι.

«Όποιος υπάλληλος, σε οποιοδήποτε υπουργείο, νομίζει ότι αυτός κυβερνά το κράτος, θα βρεθεί προ εκπλήξεων. Οι υπάλληλοι των υπουργείων είναι εκεί για να εφαρμόζουν τους νόμους και την πολιτική του κράτους, δεν είναι εκεί για να κάνουν δική τους πολιτική. Όποιος θέλει να κάνει πολιτική να κατέβει στις εκλογές να εκλεγεί βουλευτής, να γίνει υπουργός, να ασκεί πολιτική με την ψήφου του λαού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στη συνέχεια είπε πως θα άρει τις αρμοδιότητες στους δημόσιους υπαλλήλους που αντιδρούν στην πολιτική της κυβέρνησης για επενδύσεις: «Ετοιμάζω νέα νομοθετική παρέμβαση αν συνεχιστεί αυτό και θα αφαιρέσω όλες τις αρμοδιότητες απ' όλους τους υπαλλήλους».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη δικογραφία για την υπόθεση Novartis, αναφορικά με τις καταγγελίες κατά Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου για σκευωρία κατά πολιτικών αντιπάλων.

«Εγώ, έαν ήμουν ο Αλέξης Τσίπρας θα μάζευα υπογραφές βουλευτών μου και θα ζήταγα εγώ να γίνει προκαταρκτική επιτροπή για να διερευνηθούν οι καταγγελίες, όπως θα έκανε ένας έντιμος πολιτικός στη θέση του», τόνισε.

 

Star.gr
Post
Πολιτική Τετάρτη 23.09.2026

Εξηγήσεις για το τέλος των 3 ευρώ ανά επιβάτη του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης

Το τέλος των 3 ευρώ που πληρώνει κάθε επιβάτηςτου αεροδρομίου Ηρακλείου «ΝίκοςΚαζαντζάκης»για τη συντήρηση και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, βρίσκεται στο επίκεντρο νέας Κοινοβουλευτικ

Post
Πολιτική Τρίτη 22.09.2026

Τα προβλήματα εξυπηρέτησης από τον ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Ηρακλείου, στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Τα σοβαρά προβλήματα εξυπηρέτησης από τον ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή του Ηρακλείου αναδεικνύει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης καταθέτοντας ως Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος &

Post
Πολιτική Τρίτη 22.09.2026

Ελένη Βατσινά: Στο «κόκκινο» η σχολική στέγη στο Ηράκλειο

Το οξύ και διαχρονικό πρόβλημα της σχολικής στέγης στον Δήμο Ηρακλείου αναδεικνύει με Ερώτησή της προς την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και τον Υπουργό Εσωτερικών η Βουλευτής Ηρακλείο