Image
Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 18:42 Πολιτική

Το αυστηρό μήνυμά του Άδωνι Γεωργιάδη στους δημοσίους υπαλλήλους

Σαφή προειδοποίηση προς τους δημοσίους υπαλλήλους, που με πράξεις ή παραλείψεις, επεμβαίνουν στην πολιτική της κυβέρνησης έστειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δε συζητάμε για την ανεξαρτησία της απόφασης του υπαλλήλου, ο υπάλληλος έχει δικαίωμα να αποφασίζει αυτό που νομίζει, βάσει της συνείδησής του. Καμία αντίρρηση. Όταν, όμως, έχει μπροστά του ένα αίτημα, το οποίο έχει εκ του νόμου μια προθεσμία, είναι υποχρεωμένος την όποια άποψη έχει να την εκφράζει εντός της προθεσμίας», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Σκάι.

«Όποιος υπάλληλος, σε οποιοδήποτε υπουργείο, νομίζει ότι αυτός κυβερνά το κράτος, θα βρεθεί προ εκπλήξεων. Οι υπάλληλοι των υπουργείων είναι εκεί για να εφαρμόζουν τους νόμους και την πολιτική του κράτους, δεν είναι εκεί για να κάνουν δική τους πολιτική. Όποιος θέλει να κάνει πολιτική να κατέβει στις εκλογές να εκλεγεί βουλευτής, να γίνει υπουργός, να ασκεί πολιτική με την ψήφου του λαού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στη συνέχεια είπε πως θα άρει τις αρμοδιότητες στους δημόσιους υπαλλήλους που αντιδρούν στην πολιτική της κυβέρνησης για επενδύσεις: «Ετοιμάζω νέα νομοθετική παρέμβαση αν συνεχιστεί αυτό και θα αφαιρέσω όλες τις αρμοδιότητες απ' όλους τους υπαλλήλους».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη δικογραφία για την υπόθεση Novartis, αναφορικά με τις καταγγελίες κατά Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου για σκευωρία κατά πολιτικών αντιπάλων.

«Εγώ, έαν ήμουν ο Αλέξης Τσίπρας θα μάζευα υπογραφές βουλευτών μου και θα ζήταγα εγώ να γίνει προκαταρκτική επιτροπή για να διερευνηθούν οι καταγγελίες, όπως θα έκανε ένας έντιμος πολιτικός στη θέση του», τόνισε.

 

Star.gr
Post
Πολιτική Τετάρτη 15.07.2026

Το μήνυμα είναι σαφές. Οι δημοκρατικές, προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις βρήκαν πλέον τον τρόπο να ενώσουν ξανά τις δυνάμεις τους

Η επάνοδος του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική πολιτική σκηνή αποτελεί την απάντηση που αναζητούσε η δημοκρατική αντιπολίτευση όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να διαμορφωθεί μια ισχυρή και αξιόπιστη πολι

Post
Πολιτική Δευτέρα 13.07.2026

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ανακοίνωσε τα 400 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου της- Ποιοι συμμετέχουν από την Κρήτη

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛ.ΑΣ.) έδωσε στη δημοσιότητα τη σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου της, το οποίο αποτελείται από περισσότερα από 400 μέλη, σηματοδοτώντας – όπως υποστηρίζει –

Post
Πολιτική Δευτέρα 13.07.2026

Αυγενάκης: Στη Βουλή το αίτημα για δίκαιη αντιμετώπιση των συνταξιούχων χηρείας του Δημοσίου

Ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Νίκη Κεραμέως και τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οι