Image
Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 18:42 Πολιτική

Το αυστηρό μήνυμά του Άδωνι Γεωργιάδη στους δημοσίους υπαλλήλους

Σαφή προειδοποίηση προς τους δημοσίους υπαλλήλους, που με πράξεις ή παραλείψεις, επεμβαίνουν στην πολιτική της κυβέρνησης έστειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δε συζητάμε για την ανεξαρτησία της απόφασης του υπαλλήλου, ο υπάλληλος έχει δικαίωμα να αποφασίζει αυτό που νομίζει, βάσει της συνείδησής του. Καμία αντίρρηση. Όταν, όμως, έχει μπροστά του ένα αίτημα, το οποίο έχει εκ του νόμου μια προθεσμία, είναι υποχρεωμένος την όποια άποψη έχει να την εκφράζει εντός της προθεσμίας», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Σκάι.

«Όποιος υπάλληλος, σε οποιοδήποτε υπουργείο, νομίζει ότι αυτός κυβερνά το κράτος, θα βρεθεί προ εκπλήξεων. Οι υπάλληλοι των υπουργείων είναι εκεί για να εφαρμόζουν τους νόμους και την πολιτική του κράτους, δεν είναι εκεί για να κάνουν δική τους πολιτική. Όποιος θέλει να κάνει πολιτική να κατέβει στις εκλογές να εκλεγεί βουλευτής, να γίνει υπουργός, να ασκεί πολιτική με την ψήφου του λαού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στη συνέχεια είπε πως θα άρει τις αρμοδιότητες στους δημόσιους υπαλλήλους που αντιδρούν στην πολιτική της κυβέρνησης για επενδύσεις: «Ετοιμάζω νέα νομοθετική παρέμβαση αν συνεχιστεί αυτό και θα αφαιρέσω όλες τις αρμοδιότητες απ' όλους τους υπαλλήλους».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη δικογραφία για την υπόθεση Novartis, αναφορικά με τις καταγγελίες κατά Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου για σκευωρία κατά πολιτικών αντιπάλων.

«Εγώ, έαν ήμουν ο Αλέξης Τσίπρας θα μάζευα υπογραφές βουλευτών μου και θα ζήταγα εγώ να γίνει προκαταρκτική επιτροπή για να διερευνηθούν οι καταγγελίες, όπως θα έκανε ένας έντιμος πολιτικός στη θέση του», τόνισε.

 

Star.gr
Post
Πολιτική Κυριακή 08.03.2026

Πρόκληση από την Άγκυρα: Στέλνει 6 μαχητικά F-16 στα Κατεχόμενα ανήμερα της επίσκεψης Μητσοτάκη - Μακρόν στην Κύπρο

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και κλιμάκωσης προχωρά η Τουρκία, ανακοινώνοντας την αποστολή έξι μαχητικών αεροσκαφών F-16 στα κατεχόμενα το πρωί της Δευτέρας (09/03), την ώρα που στη Λευκωσία θα βρ

Post
Πολιτική Κυριακή 08.03.2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Χρόνια πολλά στις γυναίκες και όχι μόνο. Γιατί η υπόθεσή τους μάς αφορά όλους!»

Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του Πρωθυπουργού: «Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γίνεται, κάθε χρόνο, σημείο συνάντησης των κατακτήσεών μας με τον στόχο να μετατραπεί η ισότητα σε καθημερινό βίωμα.

Post
Πολιτική Σάββατο 07.03.2026

Συγχαρητήρια του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου

Τα θερμά του συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ε