Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019 16:24 Ειδήσεις

Η Κρήτη "ξεκληρίζεται" στους δρόμους: Σε ένα 8μηνο 47 νεκροί - Θρήνος για 32χρονη


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννη Λιονάκη, το οκτάμηνο του 2019, συνολικά 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο, αριθμός που παρουσιάζει αύξηση κατά 62% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα, πέρυσι.

Πέρσι, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία, είχαν σκοτωθεί σε τροχαία 58 άνθρωποι ενώ μέχρι τις 15 Αυγούστου φέτος οι νεκροί είναι μόλις 11 λιγότεροι.

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Λιονάκης εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών από τροχαία θα φτάσει μέχρι το τέλους του έτους τους 70 «κάτι που έχει να συμβεί στο νησί εδώ και 10 χρόνια».

Στην κορυφή της λίστας των στοιχείων βρίσκονται νέοι και δικυκλιστές: Το 58% των θυμάτων της ασφάλτου είναι ηλικίας κάτω των 30 ετών και το 40% κάτω των 25. Το 60% των θανατηφόρων τροχαίων έχει σημειωθεί στους δήμους Χανίων και Ηρακλείου, μέσα, δηλαδή, σε πόλεις, και σε τουριστικές περιοχές όπως στους δήμους Πλατανιάς, Μοιρών και Χερσονήσου.

Θρήνος για την 32χρονη Κάλλια

Το 47ο θύμα στη μαύρη λίστα των νεκρών σε τροχαία στην Κρήτη, ήταν η 32χρονη Κάλλια Λάμα, που έχασε τη ζωή της ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν, σόκαραν τους αυτόπτες μάρτυρες, όταν η μηχανή στην οποία επέβαινε η άτυχη κοπέλα καρφώθηκε πάνω σε όχημα που επιχείρησε, όπως λένε οι πληροφορίες, να κάνει αναστροφή και να μπει από το αντίθετο ρεύμα.

Real.gr
Post
Ειδήσεις Τετάρτη 05.08.2026

Κάγια Κάλλας σε Γ. Μανιάτη για «Γαλάζια Πατρίδα»: «Η ΕΕ αναμένει από την Τουρκία να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών»

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών μελών της Ε.Ε στέλνει η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

Post
Ειδήσεις Τρίτη 04.08.2026

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ζήτησε από την Κομισιόν ο Γ. Αυτιάς λόγω των πυρκαγιών

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς, με αφορμή τις μεγάλες πυρκαγιές στην Ελλάδα, ζητά με κατεπείγουσα επιστολή του ως εισηγητής της Επιτροπής Οικονομικών για τον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισ

Post
Ειδήσεις Παρασκευή 24.07.2026

Ράπισμα στην Τουρκία από την Κάγια Κάλας σε ερώτηση του Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη στο ΕΚ

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με επίκαιρη ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας που δήλωσε ότι «Τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της Τουρ