Image
Σάββατο 07 Ιουνίου 2025 10:22 Βλέπω/Ακούω

Εξαφάνιση Ρούλας Πάντου: Ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία - Άνοιξαν στόματα δεκατέσσερα χρόνια μετά

Μετά από δεκατέσσερα χρόνια το θρίλερ της σιωπής ξεθάφτηκε στα Γιάννενα. Τα στόματα άνοιξαν ,οι ψίθυροι έγιναν φωνές στη νέα επιτόπια έρευνα του «Τούνελ»…
 
Η νέα αποστολή της εκπομπής στην Ήπειρο, άναψε ένα δυνατό φως για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα . Νέοι σημαντικοί  μάρτυρες εμφανίστηκαν και αποκαλύψαν σκοτεινά μέχρι χθες μυστικά θέτοντας εαυτούς στη διάθεση της Δικαιοσύνης

Η αλήθεια για την τύχη της αγνοούμενης μητέρας Ρούλας Πάντου μοιάζει να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ ενώ ανατρέπονται  όλα όσα θεωρούνταν δεδομένα για τη μυστηριώδη εξαφάνιση της το καλοκαίρι του 2011.

Μαρτυρία – σοκ:  «Καλά έκανα και…»

Ένας νέος σημαντικός όπως όλα δείχνουν μάρτυρας ανακάλεσε από την μνήμη του ένα γεγονός που στοιχειώνει την ψυχή του.

Στάθηκε μπροστά στον τηλεοπτικό φακό και περιέγραψε το περιστατικό που συνέβη  το 2013 ή 2014, όταν βρέθηκε σ’ ένα τσιπουράδικο μαζί με έναν άνδρα .

«Εκείνος είχε πιει αρκετό αλκοόλ. Η κουβέντα πήγε γενικά στις γυναίκες. Και τότε, ξεστόμισε κάτι που με σόκαρε. Είπε: “Τι τις θες τις γυναίκες… Μόνο βάσανα και μπελάδες είναι”. Και ύστερα, σαν να ξέχασε με ποιον μιλούσε, πέταξε: “Καλά έκανα ό,τι έκανα…”».

Ο μάρτυρας εμφανίστηκε αποφασισμένος να καταθέσει στις Αρχές «Αν χρειαστεί, αυτά που ξέρω και αυτά που μας είπε, μπορώ να τα καταθέσω»

Το «Τούνελ», επέλεξε στην παρούσα φάση να μην αποκαλύψει στον αέρα τις λεπτομέρειες αυτής της μαρτυρίας, λόγω της σοβαρότητάς της. Άμεσα ενημέρωσε τις δικαστικές Αρχές, μέσω του δικηγόρου της αδελφής της αγνοούμενης, δρομολογώντας σημαντικές εξελίξεις.

Το δασάκι του Φρόντζου και ο άγριος καυγάς…

Άλλη μια σοκαριστική εξέλιξη ήρθε από μία αναφορά μάρτυρα σε συγκεκριμένο σημείο της πόλης. Ένα δασάκι κοντά στο Θέατρο του Φρόντζου. Εκεί, σύμφωνα με εκείνον, υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στη Ρούλα Πάντου και τον εν διαστάσει σύζυγό της .

«Είμαι σίγουρος. Τους είχα δει να μαλώνουν έντονα. Ήταν κοντά στη βρύση, εκεί που έχει έναν βράχο στη μέση του μονοπατιού… Τους ήξερα προσωπικά. Οι τσακωμοί τους ήταν γνωστοί στη γειτονιά. Δεν ήταν κάτι καινούργιο. Αλλά εκείνη τη φορά με σημάδεψε η ένταση.»

«Τους είχα δει να μαλώνουν έντονα στο δασάκι»

«Τους είχα δει να μαλώνουν έντονα στο δασάκι…»

« Δυστυχώς δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς ποια περίοδο συνέβη το περιστατικό, εξάλλου πάνε και τόσα χρόνια που έχει χαθεί η Ρούλα. Εκεί, υπάρχουν μονοπάτια που οδηγούν μέσα στο δάσος και σε κάποιες απομονωμένες περιοχές, αρκετά μακριά από τον κεντρικό δρόμο. Είμαι σίγουρος ότι πρόκειται γι’ αυτό το ζευγάρι γιατί τους ήξερα προσωπικά. Είχαμε ακούσει διάφορα για την ένταση που υπήρχε και ιδιαίτερα για τον τρόπο που αντιμετώπιζαν ο ένας τον άλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Η αναφορά του μάρτυρα στο συγκεκριμένο σημείο και τις λεπτομέρειες της τοποθεσίας, ενδέχεται να προσφέρουν πολύτιμα στοιχεία στις έρευνες.

«Τον σύζυγο της Ρούλας τον είχα δει και μόνο του εκεί στο δασάκι, να κόβει βόλτες. Αποφάσισα να μιλήσω γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποια πληροφορία μπορεί τελικά να φανεί σημαντική. Πίστευα ότι η εξαφάνιση της Ρούλας είχε ξεχαστεί. Βλέπω όμως που η εκπομπή σας συνεχίζει την έρευνα και σκέφτηκα μήπως μπορώ κι εγώ να βοηθήσω με τον τρόπο μου», κατέληξε ο μάρτυρας.

Η μαρτυρία αυτή έδωσε νέα ώθηση στην έρευνα. Δημοσιογράφος της εκπομπής μετέβη στο σημείο μαζί με τον σύζυγο της αγνοούμενης.

Ο άνδρας αρνήθηκε ότι είχε πάει ποτέ εκεί με τη Ρούλα. «Με τη γυναίκα μου δεν έχω έρθει εδώ. Ερχόμουν μόνος μου ή με άλλες σχέσεις, αλλά πολύ αργότερα… Δεν θυμάμαι για βρύση ή βράχο. Δεν λέει τίποτα αυτό…»

Με τον σύζυγο της Ρούλας στο δασάκι της γειτονιάς τους…

«Είμαστε στο δασάκι του Φρόντζου που από το σπίτι μας δεν είναι ούτε δέκα λεπτά. Κι από την δουλειά μου κάπου τόσο είναι αλλά με αμάξι είναι λιγότερο γιατί υπάρχουν και πολλοί δρόμοι για να φτάσεις εδώ. Υπάρχει ο δρόμος αυτός που μας βγάζει μέσα στο δάσος και μετά βγαίνεις σε σπίτια, στην Πεντέλη. Υπάρχουν γενικά πολλά μονοπάτια αλλά δεν ξέρω αν είναι επικίνδυνα μέσα στο δάσος», τόνισε.

Ο δημοσιογράφος έχοντας τις λεπτομέρειες και την περιγραφή του μάρτυρα ρώτησε τον σύζυγο της αγνοούμενης μητέρας αν στην ευθεία μετά την ταβέρνα υπάρχουν μονοπατάκια και στην μέση μια βρύση και ένας βράχος. Εκείνος απάντησε πως δεν θυμάται…

«Στο δασάκι δεν ερχόμουν με την Ρούλα. Μόνος μου ερχόμουν και περνούσα από το σημείο εδώ έξω από την ταβέρνα. Έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που ήρθα αλλά ήταν σίγουρα μετά την εξαφάνιση της»

«Δεν ξέρω τι λένε, εγώ με τη Ρούλα δεν ήρθα ποτέ εδώ…»

«Δεν έχω έρθει εδώ με την Ρούλα ποτέ. Δεν ισχύει αυτό που λένε. Τι να έρθω να κάνω. Δεν έχω σηκώσει το χέρι μου σε κανέναν ποτέ εγώ ούτε έχουμε λογομαχήσει έντονα με την Ρούλα σε αυτό το δασάκι. Εγώ τότε έλειπα και ούτε που την έβλεπα γιατί μου είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα. Δεν θυμάμαι αν αφορούσαν μόνο στην κόρη μας ή να μην την πλησιάζω κι όλας. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είχε βάλει και την κόρη μας να υπογράψει. Με το που το έκανε αυτό πήγα και νοίκιασα σπίτι. Δεν είχα επαφές πολλές. Εκείνη με καλούσε μόνο και μου έλεγε αν ήθελα να ξαναγυρίσω και στο σπίτι. Την μία έλεγε έτσι, την άλλη αλλιώς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις εξελίξεις που υπήρξαν μετά την εκπομπή της προηγούμενης εβδομάδας και τις κινήσεις της Εισαγγελέως  για να βγει η αλήθεια στο φως, δήλωσε πως είναι θετικές και αναμένει επιτέλους να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να βγει η αλήθεια στο φως…

Η παρέμβαση του συζύγου και η αμήχανη αντίδραση της κόρης της Ρούλας

Το «Τούνελ» συνάντησε ξανά και την κόρη της αγνοούμενης. Η Έλενα, φορτισμένη, θυμήθηκε γεγονότα από τις ημέρες μετά την εξαφάνιση.

«Με τον πατέρα μου πετάξαμε τα καλύμματα και τον καναπέ. Ήταν φθαρμένα. Θυμάμαι να υπάρχει ένταση στο σπίτι, φωνές… ακόμη και ξυλοδαρμοί. Από τον πατέρα μου προς τη μητέρα μου. Ήταν δύσκολο να ζεις μέσα σε αυτό…»

Την ώρα της συνέντευξης ο πατέρας της παρεμβαίνει. Την διακόπτει και την κοιτάζει επίμονα .

«Εγώ έμενα αλλού. Δεν ήμουν καν στο σπίτι. Δεν τα πετάξαμε μαζί. Ίσως τα πέταξε μόνη της από τα νεύρα της. Δεν θα ήταν η πρώτη φορά…»

Η Έλενα τότε αλλάζει. Οι δηλώσεις της μαλακώνουν. Αρχίζει να αμφιβάλλει.

«Δηλαδή τα πέταξα μόνη μου; Μάλλον… Ίσως τα είχα βάλει στον ακάλυπτο. Δεν θυμάμαι με ακρίβεια…»

Μια κρίσιμη στιγμή. Η αλλαγή στάσης της κόρης μπροστά στην αντίδραση του πατέρα γεννά ερωτήματα. Τι συνέβη εκείνες τις μέρες; Ποιος καθόρισε τι θα ειπωθεί και τι θα ξεχαστεί;

Αντικρουόμενες μαρτυρίες…

Ο πατέρας διαψεύδει την κόρη του και  αρνείται οποιαδήποτε κακοποίηση της αγνοούμενης μητέρας της και συζύγου του .

«Μόνο μία φορά αντέδρασα, όταν ήρθε καταπάνω μου με ένα κομμάτι γυαλί. Δεν έχω σηκώσει χέρι σε κανέναν. Εκείνη ήταν επιθετική, όχι εγώ.»

Οι δραστικές κινήσεις της εισαγγελέως και η  ξεχασμένη στο συρτάρι ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία …

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, μετά τη μετάδοση των αποκαλύψεων της εκπομπής την τελευταία Παρασκευή του Μαΐου, κινήθηκε άμεσα. Ανέσυρε την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση που είχε καταθέσει η αδελφή και ο πατέρας της αγνοούμενης κει ενεργοποίησε την έρευνα..

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Μπούκας κατέθεσε μια σειρά από συμπληρωματικά αιτήματα και υπέδειξε συγκεκριμένα πρόσωπα προκειμένου να καταθέσουν .Πρόκειται για τους μάρτυρες που εντόπισε ο νέος κύκλος της δημοσιογραφικής έρευνας του «Τούνελ».

Ο φάκελος άνοιξε ξανά. Η υπόθεση περνά πλέον σε άλλη φάση.

Το κρανίο χωρίς ταυτότητα…

Το καλοκαίρι του 2024 εντοπίστηκε κρανίο σε περιοχή κοντά σε χωριό όπου η Ρούλα Πάντου είχε γνωριμίες. Η πρώτη εικόνα  παρέπεμπε σε κρανίο γυναίκας. Ο συνειρμός αναπόφευκτος ωστόσο  δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης ώστε  να φανεί αν σχετίζεται με την Ρούλα Πάντου.

«Το DNA είναι το μοναδικό ασφαλές μέσο. Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αναλύσεις. Η οικογένεια είναι διαθέσιμη και πρόθυμη. Στο φάκελο που λάβαμε, δεν υπάρχει ακόμα επίσημο αποτέλεσμα…» δήλωσε ο κ. Μπούκας.

«Η μάρτυρας είδε να την χτυπά με αγριότητα στον τοίχο…»

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησε και ο Περικλής, πρώην εθελοντής της εκπομπής ο οποίος το 2014 όταν βοηθούσε στις έρευνες, είχε γίνει δέκτης μιας ιδιαίτερα σοβαρής μαρτυρίας.

«Βρισκόμουν τρία χρόνια μετά την εξαφάνιση στην πλατεία Πάρκης που έχει και πολλά καταστήματα εστίασης και μιας και ήμασταν στη γειτονιά είπαμε να ρωτήσουμε κατοίκους μήπως μάθουμε το οτιδήποτε. Φεύγοντας με πλησίασε μια κοπέλα περίπου στα 25-30 και μου ζήτησε να πάμε σε ένα σημείο που δεν θα μας άκουγαν άλλοι. Μου είπε τότε πως το βράδυ της εξαφάνισης της Ρούλας, την Τετάρτη 13 Ιουλίου, περνώντας μπροστά από την είσοδο της πολυκατοικίας που διέμενε η αγνοούμενη την είδε. Βρισκόταν εκεί με έναν ψηλό άντρα που ήταν πλάτη προς την μάρτυρα αλλά άκουσε την Ρούλα να του φωνάζει πως της είχε καταστρέψει τη ζωή. Ο άντρας αυτός τότε την πέταξε με δύναμη στον τοίχο της πολυκατοικίας…», λέει χαρακτηριστικά.

Προσθέτει πως δεν μπορούσε η μάρτυρας να του δώσει στοιχεία για τον άνδρα γιατί φοβήθηκε και δεν κοίταξε πίσω.

«Δεν μας είχε αναφέρει αυτοκίνητο ή ότι μπήκε η Ρούλα κάπου. Προσπάθησα να την πείσω να έχουμε τουλάχιστον οι δυο μας μια επαφή γιατί φοβόταν και δεν ήθελε να μπλεχτεί με τις Αρχές. Ήταν κάθετη και αρνητική ότι δεν ήθελε καμία επαφή με κανέναν. Η φράση που μου έχει πει ήταν κατά γράμμα “πως αν ήθελε το οτιδήποτε θα το χε πει στις Αρχές τρία χρόνια πριν”. Την κοπέλα αυτή δεν την έχω δει ξανά. Βέβαια τόσα χρόνια μετά και να την έβλεπα δεν νομίζω να την αναγνώριζα. Θεωρώ όμως ότι καλό θα ήταν να καλέσει έστω και μετά από τόσα χρόνια στην εκπομπή και να πει όσα ξέρει. Δεν έχει να φοβηθεί κάτι και σίγουρα θυμάται όλα όσα έγιναν.»

Όπως αναφέρει λόγω αυτής της μαρτυρίας τον είχε καλέσει τότε ο Αστυνομικός Διευθυντής των Ιωαννίνων και μίλησαν.

«Του είχα πει όλα όσα συνέβησαν αλλά δεν κατέθεσα ποτέ.»

Μετά την τελευταία εκπομπή ενεργοποιήθηκε άμεσα η εισαγγελέας και αυτό γιατί η υπόθεση της Ρούλας απασχολεί την πόλη έντονα ακόμα και σήμερα.

«Θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος. Κατά την άποψη μου είναι απίθανο να ζει και πρέπει να φανερωθεί η αλήθεια»

Τι απέγινε η Ρούλα Πάντου; Είναι το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο εδώ και δεκατέσσερα χρόνια. Όμως τώρα, ο χρόνος αρχίζει να δουλεύει αντίστροφα για την λύση του μυστηρίου που στοιχειώνει την τοπική  κοινωνία των Ιωαννίνων

πηγή: anikolouli.gr

 

r
Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 07.06.2025

Εντοπισμός και διάσωση 31 αλλοδαπών στη Γαύδο

Τις πρωινές ώρες χθες, το πλήρωμα ενός σκάφους της δύναμης FRONTEX εντόπισε τριάντα ένα αλλοδαπούς (28 άνδρες, 2 γυναίκες και 1 ανήλικο) σε σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου. Οι αλλοδαποί

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 07.06.2025

Σεισμός στη Χακιδική - Το Άγιο Όρος στο επίκεντρο της δόνησης

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο του σεισμού είναι στον θαλάσσιο χώρο σε απόσταση 7χλμ. δυτικά από τις Καρυές και είχε εστιακό βάθος 5 χλμ. Η σεισμική δόνηση έγι

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 07.06.2025

Θάνατος γυναίκας στη Σκιάθο

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σκιάθου ότι μια 56χρονη αλλοδαπή (υπήκοος Αυστρίας) ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ¨ΛΑΛΑΡΙΑ¨ τη