Image
Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 14:39 Κρητική διατροφή

Καλοκαιρινή σαλάτα με γαρίδες, αβοκάντο και μάνγκο

Υλικά

1/2 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 μεσαίο λάχανο, σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο ή 2 μικρά ώριμα μάνγκο, ψιλοκομμένα
2 μικρά αγγούρια, ψιλοκομμένα
1 ώριμο αβοκάντο, σε κύβους
Χοντροκομμένα φρυγανισμένα αλατισμένα φιστίκια, για γαρνιτούρα
Φρέσκα φύλλα βασιλικού ή κόλιανδρου, για γαρνιτούρα
Για το ντρέσινγκ
2 κ. σ. λευκό ή κίτρινο μίσο
1 κ. σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
2 κ. σ. μέλι
2 κ. σ. χυμό λάιμ
1 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ. γλ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ανακατέψτε με σύρμα όλα τα συστατικά του ντρέσινγκ σε ένα μεσαίο μπολ.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώστε τις γαρίδες και σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν ροζ, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε τις γαρίδες σε ένα πιάτο για να κρυώσουν.
Βήμα 3
Συνδυάστε το λάχανο, το μάνγκο, τα αγγούρια και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν και να αναμειχθούν τα υλικά.
Βήμα 4
Σερβίρετε τη σαλάτα με γαρίδες, ψιλοκομμένα φιστίκια και μυρωδικά.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20

Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 28.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 22.03.2024

Κροκέτες παστού μπακαλιάρου

Υλικά: 1.200-1.500 γρ. μπακαλιάρο, παστό 1 ποτήρι του νερού μπίρα 1 ποτήρι του νερού + 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 αβγό, χτυπημένο ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκο