Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 14:39 Κρητική διατροφή Καλοκαιρινή σαλάτα με γαρίδες, αβοκάντο και μάνγκο Υλικά 1/2 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες Αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1/2 μεσαίο λάχανο, σε λεπτές φέτες 1 μεγάλο ή 2 μικρά ώριμα μάνγκο, ψιλοκομμένα 2 μικρά αγγούρια, ψιλοκομμένα 1 ώριμο αβοκάντο, σε κύβους Χοντροκομμένα φρυγανισμένα αλατισμένα φιστίκια, για γαρνιτούρα Φρέσκα φύλλα βασιλικού ή κόλιανδρου, για γαρνιτούρα Για το ντρέσινγκ 2 κ. σ. λευκό ή κίτρινο μίσο 1 κ. σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ 2 κ. σ. μέλι 2 κ. σ. χυμό λάιμ 1 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 κ. γλ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο Εκτέλεση Βήμα 1 Ανακατέψτε με σύρμα όλα τα συστατικά του ντρέσινγκ σε ένα μεσαίο μπολ. Βήμα 2 Αλατοπιπερώστε τις γαρίδες και σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν ροζ, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε τις γαρίδες σε ένα πιάτο για να κρυώσουν. Βήμα 3 Συνδυάστε το λάχανο, το μάνγκο, τα αγγούρια και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν και να αναμειχθούν τα υλικά. Βήμα 4 Σερβίρετε τη σαλάτα με γαρίδες, ψιλοκομμένα φιστίκια και μυρωδικά.newsbeast.gr