Image
Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 10:39 Βλέπω/Ακούω

Αντί να βοηθάμε τα εγγόνια μας, το κάνουν εκείνα

Συγκίνησε ο κ. Ανδρέας με την παρέμβασή του στην εκπομπή Πρόσωπο με Πρόσωπο

Ο συνταξιούχος μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της ακρίβειας. Δυστυχώς αντί να βοηθάμε τα εγγόνια μας, μας συνδράμουν οικονομικά εκείνα.

«Μιλάμε για τις συντάξεις των εμπόρων, οι οποίες κατά μέσο όρο είναι 600 έως 700 ευρώ. Για μία κοινωνική τάξη των εμπόρων, οι οποίοι όπως λέει η κοινωνία είμαστε η ραχοκοκαλιά της κι έχουμε προσφέρει πάρα πολλά στην οικονομία και προσφέρουμε. Καταλαβαίνετε ότι με αυτά τα χρήματα, μετά τις μειώσεις των συντάξεων που έχουν γίνει, πώς μπορεί να περάσει με αξιοπρέπεια ο άνθρωπος ο οποίος έχει πάρα πολλά να προσφέρει; Δεν είναι μόνο οι έμποροι, αλλά να συζητάμε για τον έμπορο, οποίος είχε μια προσωπική επαφή, μια προσωπική εργασία και αυτή την στιγμή σε μία κατάσταση την οποία δεν μπορεί να την ελέγξει» περιέγραψε.

 «Όταν συζητάμε ότι το κόστος ζωής έχει ανέβει τόσο ψηλά, ενώ η διατροφή και η βόμβα που έσκασε τελευταία με την ενέργεια και κατά αυτόν τον τρόπο η ΔΕΗ, η βενζίνη και όλη η οικονομική κατάσταση έχει πάει σε υψηλά επίπεδα και αν έχει ο συνταξιούχος έμπορος κάνει το λάθος του αιώνα κι έχει πάρει κάποιο δάνειο και πρέπει να το αποπληρώνει ή ακόμα κι αν έχει και ενοίκιο, τα χρήματα που παίρνει αυτή τη στιγμή είναι… πείνας» πρόσθεσε.

«Θα έπρεπε για κάποιες κοινωνικές τάξεις να επανέλθει ο 14ος μισθός. Το έχουμε ξαναπεί. Αν τα χρήματα αυτά πέσουν μέσα στην οικογένεια, τι θα τα κάνει ο συνταξιούχος; Θα τα πάρει να τα κάνει χρυσό στην Ελβετία; Μέσα εδώ θα μείνουν. Στη χώρα μας. Στην κατανάλωση. Ξέρετε, ο συνταξιούχος είναι πολύ πιο ευαίσθητος, από πριν γίνει συνταξιούχος. Θέλει τα εγγόνια του. Θέλει τα παιδιά του. Θέλει να δώσει κάτι, από το περίσσευμα. Από ποιο περίσσευμα;  Απεναντίας, θα παιδιά θα πρέπει να συνδράμουν για να περάσουμε αξιοπρεπώς. Άμα δε, έχει και την ατυχία να αρρωστήσει; Δεν θέλω να συνεχίσω…» σημείωσε ο κ. Ανδρέας.

Η απάντηση του Χρήστου Σταϊκούρα στον συνταξιούχο
«Έχουμε ζήσει επί πολλά χρόνια αυτή την κατηγορία των συμπατριωτών μας να δίνει «μισθό» στα εγγόνια όταν η πρωτοβουλία θα πρέπει να είναι και η προσπάθεια της πολιτείας να συμβάλει στην καθημερινότητα των νέων παιδιών με αυτό που λέμε χαρτζιλίκι. Άρα τι θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ταυτόχρονα; Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε υψηλότερες συντάξεις και αυτό έχει ξεκινήσει να γίνεται με το 7,75% φέτος -εκτιμώ ότι του χρόνου με τα σημερινά δεδομένα ότι θα είναι επιπλέον πάνω από το 3%» είπε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος απάντησε σε έναν προς έναν τους πολίτες που είχαν παρέμβαση στην εκπομπή.

«Παράλληλα, αύριο, ερχόμαστε να δώσουμε πρόσθετη βοήθεια σε αυτούς τους συμπατριώτες μας που είχαν αυτή την αύξηση. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να σκεφτούμε και τα παιδιά και τα εγγόνια του κ. Ανδριανόπουλου, που θα πρέπει να βρουν δουλειά… Θα πρέπει να βρουν δουλειά, που θα είναι και καλοπληρωμένη. Άρα θα πρέπει ταυτόχρονα να μειώνουμε και τους φόρους για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να δημιουργούνται θέσεις απασχόλησης. Έτσι ώστε να έχουν καλό μισθό και ο συνταξιούχος να μην αναγκάζεται να δίνει μεγάλα χρηματικά ποσά» πρόσθεσε

enikos.

 

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 02.06.2023

Πανελλήνιες 2023: Στα μαθηματικά εξετάζονται αύριο οι μαθητές των ΕΠΑΛ

Mε Μαθηματικά θα συνεχιστούν αύριο, Σάββατο, 3 Ιουνίου οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ. Στο πλαίσιο των πανελλήνιων εξετάσεων οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα διαγωνιστούν αύριο, Σάββατ

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 02.06.2023

Τέμπη: Νέες διώξεις σε βάρος πέντε διευθυντικών στελεχών του ΟΣΕ

Νέες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν από τον Εισαγγελία Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο κατά 5 στελεχών του ΟΣΕ για το δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 02.06.2023

Πέθανε η Νόνικα Γαληνέα

Έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες πριν τα γενέθλιά της, τα οποία ήταν στις 8 Ιουνίου, η Νόνικα Γαληνέα. Μέχρι το τέλος ήταν στο πλευρό της η οικογένειά της και οι κόρες της. Μία από αυτές, η Αριέττα Μο