Image
Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2023 23:01 Εκτός Ελλάδος

Τουρκία: Ο Ερντογάν κατηγορεί την αντιπολίτευση για πλάτες στην Ελλάδα

Στην προσπάθειά του να κερδίσει ψήφους ο Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στο σημείο να εμπλέξει την Ελλάδα στις τουρκικές εκλογές.

Σε προεκλογικό πυρετό βρίσκεται ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε κάθε δημοσία τοποθέτησή του επιτίθεται προς την Ελλάδα για να συσπειρώσει το εθνικιστικό ακροατήριό του. Μάλιστα, μιλώντας στα στελέχη του κόμματός του υποστήριξε ότι η τουρκική αντιπολίτευση κάνει «πλάτες» στην Ελλάδα με την στάση της.

«Ουσιαστικά χαιρετίζουν όσους συστηματικά είναι εχθροί της Τουρκίας. Δηλώνουν πως θα παραιτηθούν από τις προσπάθειες προστασίας των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο και έτσι στέλνουν χαιρετίσματα στην Ελλάδα».

Πυρά και από Τσαβούσογλου

Την Αθήνα έχει βάλει στο στόχαστρο και ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονοας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μιλώντας σε διεθνές φόρουμ στην Άγκυρα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι είναι αυτή που προκαλεί τις εντάσεις στο Αιγαίο.

«H Ελλάδα παραβιάζει το αποστρατικοποιημένο καθεστώς των νησιών, αυτό είναι η ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Λοζάνης του 1923 καθώς και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947».

Η επιλογή της Άγκυρας να βάζει φρένο στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, φαίνεται να έχει ενοχλήσει την Ουάσιγκτον, ενώ καθημερινά, όλο και περισσότεροι γερουσιαστές, δηλώνουν αντίθετοι στην πώληση νέων πολεμικών αεροσκαφών στην Τουρκία.

«Δεν υπάρχει ‘κανένα σενάριο’ όπου θα επιτρέψει την πώληση των F-16 στην Τουρκία χωρίς να έχει προηγουμένως επικυρωθεί η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ», σημείωσε ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Κρις Βαν Χόλεν.

Η Αθήνα παρακολουθεί με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τις τουρκικές κινήσεις ξεκαθαρίζοντας σε κάθε τόνο ότι δεν κάνει βήμα πίσω στα κυριαρχικά της δικαιώματα.

πηγή: MEGA TV

 

Post
Εκτός Ελλάδος Παρασκευή 19.04.2024

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο η Αθήνα αναδείχθηκε ως η πόλη με την πιο ωραία μυρωδιά στον κόσμο

Υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι οι μεγάλες πόλεις έχουν άσχημη μυρωδιά. Κατοικούν εκατομμύρια άνθρωποι, υπάρχουν τόνοι από σκουπίδια, χιλιάδες μαγαζιά και επιχειρήσεις. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι μερ

Post
Εκτός Ελλάδος Παρασκευή 19.04.2024

Απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε απόσταση 5 μέτρων - Μεγάλη απόφαση σε 2 βδομάδες

Σε δύο εβδομάδες στο Τορίνο της Ιταλίας θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση του καπνίσματος σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους, με την απόφαση της δημοτικής αρχής, που βάζει «στοπ» στο τσιγάρο όταν

Post
Εκτός Ελλάδος Παρασκευή 19.04.2024

Σκάνδαλο μολυσμένου αίματος: Παιδιά χρησιμοποιήθηκαν ως «πειραματόζωα» σε κλινικές δοκιμές

Συγκλονιστικά στοιχεία εκθέτουν με τον χειρότερο τρόπο το σύστημα υγείας της Αγγλίας, καθώς μαρτυρούν ότι χιλιάδες ασθενείς και μικρά παιδιά μολύνθηκαν με HIV και ηπατίτιδα C, χωρίς να το γνωρίζουν, μ