Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 15:29 Παιδί

Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά


Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού τον τελευταίο καιρό σε παιδιά, παρά τη μείωση των κοινωνικών συναναστροφών τους λόγω των κλειστών σχολείων. Ολόκληρες οικογένειες νοσούν από κορονοϊό με τους μεγαλύτερους σε ηλικία να μεταδίδουν τον ιό στους μικρότερους.

Στην αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό σε παιδιά αναφέρθηκε ο παιδίατρος κ. Γιώργος Μουστάκας μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Ωστόσο, όπως εξήγησε, τα παιδιά δεν διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για την υγεία τους καθώς είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που νοσούν σοβαρά ώστε να καταλήξουν στο νοσοκομείο, με τα περισσότερα να παρουσιάζουν πολύ ήπια συμπτώματα.

Η αύξηση των περιστατικών κορονοϊού στις μικρότερες ηλικίες, συμβαίνει γιατί -όπως είπε- μπορεί τα σχολεία να είναι κλειστά, εντούτοις, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα του πληθυσμού, ιδίως από σπίτι σε σπίτι με πολλούς συνανθρώπους μας να αμελούν τα μέτρα προστασίας, να μη φορούν μάσκα και να μην τηρούν τις αποστάσεις, με αποτέλεσμα η ενδοοικογενειακή μετάδοση να έχει χτυπήσει ”κόκκινο”.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μουστάκας: «Φαίνεται τελικά πως οι μεγάλοι κολλούν τον ιό στα παιδιά και ότι το αντίστροφο».

Πρόσθεσε δε ότι παρατηρείται συχνά το φαινόμενο να υπάρχουν οικογένειες που όλα τα μέλη τους βρίσκονται θετικά στον κορονοϊό.

Όσο για τα ποια είναι εκείνα τα συμπτώματα που εμφανίζουν τα παιδιά και τα οποία θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς, σημείωσε ότι «η λοίμωξη στα παιδιά εκδηλώνεται με συμπτώματα κοινού κρυολογήματος, όπως δέκατα, καταρροή, βήχα, κόπωση του παιδιού» και υπογράμμισε ότι «αν ο πυρετός επιμένει και ανεβαίνει θα πρέπει οι γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρό τους και να κάνουν τεστ covid στα παιδιά».

https://www.newsit.gr

madata.gr
Post
Παιδί Τετάρτη 01.12.2021

Ανησυχείτε αν είστε σωστοί γονείς: Απαντήστε πρώτα σε αυτές τις 24 ερωτήσεις

Πολλοί γονείς ανησυχούν για το πόσο σωστοί γονείς είναι. Αγχώνονται, αμφιβάλλουν, αισθάνονται τύψεις, θυμώνουν με τον εαυτό τους. Όλα αυτά είναι λογικό να συμβαίνουν, καθώς η ευθύνη του να είσαι γονιό

Post
Παιδί Δευτέρα 29.11.2021

Μηνιγγίτιδα στα παιδιά: Προσοχή στα ύπουλα συμπτώματα – Ποια τα αίτια

Μηνιγγίτιδα είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια φλεγμονή των μεμβρανών που περιβάλλουν τον εγκέφαλο, ή το νωτιαίο μυελό. Η μηνιγγίτιδα, κυρίως η βακτηριακή μηνιγγίτιδα, είναι

Post
Παιδί Παρασκευή 26.11.2021

Έφηβοι: Πώς θα σταματήσουν να λένε ψέματα;

Όταν ένας έφηβος λέει ψέματα, συνήθως δεν το κάνει για να χειραγωγήσει τους γύρω του εξαιτίας του άσχημού του χαρακτήρα, αλλά μάλλον είτε για να αποφύγει τις συνέπειες μιας λανθασμένης πράξης είτε θα