Image
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 16:20 Κρητική διατροφή

Παραδοσιακή μουσταλευριά

ΥΛΙΚΑ

850 ml. λευκό μούστο

130 γρ. ψιλό σιμιγδάλι 

 

Για το γαρνίρισμα:

Κανέλα τριμμένη

Καρυδόψιχα, ωμή, ψιλοκομμένη 

Καβουρδισμένα ή ωμά αμύγδαλα (ψιλοκομμένα) 

Σουσάμι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το μούστο, το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα χωρίς σβώλους.

2Έπειτα, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός.

3Όταν αρχίσει το μείγμα να κάνει φουσκάλες, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε σε μπολάκια.

4Αφήνουμε τη μουσταλευριά να κρυώσει καλά.

5Τέλος, προσθέτουμε το γαρνίρισμα και σερβίρουμε.

 


Πηγή: Giorgostsoulis.com
Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα