Image
Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2025 15:30 Ειδήσεις

Άγγελα Μέρκελ: “Η Ευρώπη είναι η ασφάλεια ζωής μας” – Τι είπε για τον Τραμπ

«Η Ευρώπη είναι η ασφάλεια ζωής μας», δήλωσε η πρώην καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και, ενόψει της επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, τόνισε την ανάγκη οι Ευρωπαίοι να αντιδράσουν σε αυτόν τον «ιδιαίτερο» πρόεδρο, παραμένοντας ενωμένοι. Ο Ντόναλντ Τραμπ «υπερασπίζεται τα νόμιμα συμφέροντα των ΗΠΑ, αλλά στο πλαίσιο της πολυμερούς συνεργασίας δεν πιστεύει σε καταστάσεις όπου όλοι βγαίνουν κερδισμένοι. Πιστεύει ότι πάντα υπάρχει νικητής και ηττημένος.

Δεν θα αλλάξουμε τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά μπορούμε να αντιδράσουμε σε αυτόν. Η Ευρώπη πρέπει να ενώσει τα συμφέροντά της», δήλωσε η κυρία Μέρκελ σε προεκλογική εκδήλωση της κρατιδιακής οργάνωσης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στο Ντίσελντορφ. Για τις ΗΠΑ πάντως, ανέφερε η πρώην καγκελάριος, η οποία είχε συνεργαστεί με τον Ντόναλντ Τραμπ κατά την προηγούμενη θητεία του, δεν θα ήταν σωστή η συμβουλή να μην αναζητήσουν συμμάχους στην Ευρώπη. Είμαστε ισχυρός παράγων.
 
“Η Ευρώπη είναι η ασφάλεια ζωής μας”, πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ και ανέδειξε την σημασία της διατλαντικής εταιρικής σχέσης, ειδικά στο ζήτημα της Ουκρανίας.
 
«Χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία δεν θα μπορούσε να παραμείνει ανεξάρτητο κράτος μετά την επίθεση της Ρωσίας. Η διατλαντική σχέση είναι σήμερα ακόμη πιο απαραίτητη από ό,τι πριν. Με την επίθεση στην Ουκρανία, η θεμελιώδης αρχή της ευρωπαϊκής μεταπολεμικής τάξης, το απαραβίαστο των συνόρων, έχει καταστεί αναποτελεσματική και μόνο με τις ΗΠΑ και εντός του ΝΑΤΟ μπορεί να διασφαλιστεί ότι ο (Βλαντίμιρ) Πούτιν δεν θα κερδίσει τον πόλεμο και η Ουκρανία θα παραμείνει ανεξάρτητο κράτος», τόνισε η ‘Αγγελα Μέρκελ.

Post
Ειδήσεις Τρίτη 11.02.2025

Η ΕΚΤ να αξιολογήσει τον αντίκτυπο των συγκρούσεων στη σταθερότητα των τιμών

Το Κοινοβούλιο παραμένει ανήσυχο για τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό και τις επιπτώσεις του στις ομάδες χαμηλότερου εισοδήματος •Η ΕΚΤ να καταρτίσει ένα «σχέδιο γεωπολιτικής» για την

Post
Ειδήσεις Τρίτη 11.02.2025

Τεχνητή Νοημοσύνη: Ώρα αποφάσεων για την Ευρώπη - Ο οδικός χάρτης της Ελλάδας

Με το βλέμμα στραμμένο στο Παρίσι, όπου σήμερα ξεκινά η διήμερη Σύνοδος Κορυφής για την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ), βρίσκεται η ευρωπαϊκή αγορά τεχνολογίας. Περισσότεροι από 5.000 ειδικοί στην ΤΝ και 80 π

Post
Ειδήσεις Τρίτη 11.02.2025

Γ. Αυτιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Να αποφασίσουμε άμεσα για 6 κοινωνικά μέτρα

Την άμεση κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, με άμεσες και στοχευμένες ευρωπαϊκές δράσεις και πρωτοβουλίες, ζήτησε από το βήμα της Ολομέλειας στ