Image
Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 12:48 Κρητική διατροφή

Σαλάτα ρεβύθια με λεμόνι και άνηθο

Υλικά

3 φλ. τσαγιού μαγειρεμένα ρεβύθια
1 μέτριο αγγούρι, κομμένο σε κύβους
6 μικρές ντομάτες, κομμένες σε κύβους
150 γρ. φέτα
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ. γλ. μουστάρδα
1/2 κ. γλ. μέλι
1/4 φλ. τσαγιού χοντροκομμένο φρέσκο άνηθο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε τα ρεβύθια σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 2
Κόψτε τα αγγούρια και τις ντομάτες σε κύβους και τοποθετήστε τα στο μπολ με τα ρεβίθια.
Βήμα 3
Θρυμματίστε τη φέτα από πάνω.
Βήμα 4
Σε ένα μεσαίο μπολ, φτιάξτε το ντρέσινγκ. Χτυπήστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και το φρέσκο άνηθο και αλατοπιπερώστε.
Βήμα 5
Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ