Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 10:20 Κρητική διατροφή Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και φέτα Υλικά 20 μανιτάρια μεσαίου μεγέθους 1 κ. σ. βούτυρο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 4 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι 220 γρ. τυρί κρέμα Αλάτι, πιπέρι 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα Εκτέλεση Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βήμα 2 Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τοποθετήστε το πάνω μισό σε ένα ταψί και ψιλοκόψτε τους μίσχους. Βήμα 3 Σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο και προσθέστε τα κοτσάνια και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ανακατέψτε και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Βήμα 4 Προσθέστε το τυρί κρέμα, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί κρέμα και να ενωθούν όλα καλά. Βήμα 5 Με ένα κουτάλι της σούπας γεμίστε τα μανιτάρια με το μείγμα του σπανακιού. Βήμα 6 Ανακατέψτε σε ένα μπολ την τριμμένη φρυγανιά και την παρμεζάνα και πασπαλίστε τα γεμιστά μανιτάρια. Βήμα 7 Ψήστε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το τυρί.newsbeast.gr