Image
Τρίτη 12 Απριλίου 2022 14:15 Γνώμες

Έτσι θα καθαρίσετε το πιο βρώμικο αντικείμενο του μπάνιου σας

Μέσα στο μπάνιο, η αλήθεια είναι, πως υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία χρειάζονται προσοχή. Ωστόσο, υπάρχει ένα πράγμα που δεν του δίνουμε ιδιαίτερη σημασία και… κακώς.

Το μπάνιο αποτελεί εστία πολλών μικροβίων, ορισμένα από τα οποία είναι πολύ επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Aνάμεσα σε αυτά βρίσκονται και εντερικοί παθογόνοι οργανισμοί που συχνά γίνεται λόγος γι’ αυτούς όπως είναι η σαλμονέλα, το καμπυλοβακτηρίδιο, το E.coil αλλά και άλλοι.

Το πικγάλ της τουαλέτας, όμως, είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του μπάνιου και το χειρότερο απ’ όλα είναι πως το χρησιμοποιούμε καθημερινά χωρίς ωστόσο να φροντίζουμε να το καθαρίζουμε σωστά και συχνά.

Η κακή συντήρηση του πιγκάλ καθώς και η λανθάνουσα χρήση της βούρτσας αυτού συμβάλει στη μετάδοση γαστρεντερικών ιών και εντερικών παθογόνων οργανισμών, ενώ πέρα από αυτό, μπορεί να δημιουργηθούν εστίες μετάδοσης και ανάπτυξης επιδερμικών νοσημάτων. Αναλογιστείτε μονάχα τα υγρά που σκορπίζονται, έστω και με τη μορφή σταγόνων, από το βουρτσάκι του πιγκάλ στο διάστημα που μεσολαβεί από τη λεκάνη στο πικγάλ και τούμπαλιν.

Ο συχνός καθαρισμός του πιγκάλ θεωρείται υψίστης σημασίας θέμα και για το λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίζετε να μην το αμελείτε. Άλλωστε δεν χρειάζεται κόπο μονάχα τρόπο και όλα πάνε στον αυτόματο μετά!

Ξεκινήστε με το να ρίχνετε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι μέσα στη λεκάνη σας, ανά τρεις ημέρες την εβδομάδα, και να τοποθετείτε εκεί και το βουτσάκι για μερικές ώρες. Κατόπιν, τρίψτε το βουρτσάκι μέσα στη λεκάνη και τραβήξτε το καζανάκι (και δύο φορές αν χρειαστεί) έτσι ώστε να ξεπλυθεί καλά το βουρτσάκι. Τα οξέα του ξιδιού πέρα από το ότι θα απολυμάνουν το βουρτσάκι και τη λεκάνη θα διώξουν και τα άλατα που δημιουργούνται στο εσωτερικό της λεκάνης. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ενισχύστε το διάλυμα με ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα. Η χημική αντίδραση των στοιχείων που θα προκληθεί θα επιφέρει μικρές εκρήξεις καθαρισμού ανάμεσα στο τριχωτό του βουρτσακίου.

Tip: Να θυμάστε πως πάντα πρέπει να αφήνετε το βουρτσάκι να στραγγίζει μέσα στη λεκάνη πριν επιστρέψει στο πιγκάλ, γι’ αυτό στερεώστε το πρώτα για λίγο στο στεφάνι της λεκάνης.

Καλό θα ήταν, όμως, να επιμείνετε με τον καθαρισμό του πιγκάλ κάνοντας την ίδια διαδικασία αντικαθιστώντας το λευκό ξίδι και τη σόδα με παχύρρευστη χλωρίνη. Για να μη χρειαστεί να «κρατιέστε» αδίκως ή να διακόπτετε τη διαδικασία, μπορείτε να αφήνετε τη διαδικασία καθαρισμού και απολύμανσης του πιγκάλ για τις βραδινές ώρες που χρησιμοποιείτε το μπάνιο λιγότερο απ’ ότι στη διάρκεια της ημέρας.

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες χλωρίνης μέσα στο πιγκάλ αλλά θα πρέπει να το ανανεώνετε συχνά.

ourlife.gr
Post
Γνώμες Τρίτη 28.06.2022

Το βετέξ έχει τα περισσότερα βακτήρια στην κουζίνα. Δείτε πώς να το καθαρίζετε σωστά

Το βετέξ είναι ένα από τα αντικείμενα που όχι απλά το πιάνουμε με τα χέρια μας καθημερινά, αλλά το χρησιμοποιούμε και σε πολλές διαφορετικές επιφάνειες για να καθαρίσουμε πολλές διαφορετικές βρωμιές.

Post
Γνώμες Παρασκευή 24.06.2022

Kατερινόπουλος για την αδερφή της Πισπιρίγκου: Είναι κρίμα να πας φυλακή

Είναι ένα νέο παιδί. Καλό είναι να σκεφτεί και να πει τα πάντα αν θυμηθεί κάτι. Είναι κρίμα να μπει στη φυλακή. Αν θέλει να καλύψει την αλήθεια θα βρει τον μπελά της Το δικό του μήνυμα στην αδελφή τ ...

Post
Γνώμες Πέμπτη 23.06.2022

Tα 10 πιο βρόμικα πράγματα που βρίσκονται μέσα σε ένα γυμναστήριο

Όσο και αν υποστηρίζουν στα γυμναστήρια πως τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής, η αλήθεια είναι πως σε αυτά υπάρχουν μερικά από τα πιο βρόμικα πράγματα που μπορεί κάποιος να συναντήσει. Από την ιδρ