Image
Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 16:46 Κρητική διατροφή

Πράσινη σαλάτα με ψητό χαλούμι

Υλικά

2 κ. σ. ξύδι
1 κ. γλ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1/2 κ. γλ. μείγμα μπαχαρικών ζάταρ (za’atar)
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη ή ψιλοκομμένη
5 κ. σ. ελαιόλαδο, χωρισμένες
350 γρ. τυρί χαλούμι, κομμένο σε φέτες
2 καρδιές μαρούλι χοντροκομμένες
400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι και κομμένες στη μέση

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ανακατέψτε το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το za’atar, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και 4 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 2
Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι (κατά προτίμηση γκριλ), προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά και ψήστε το χαλούμι, αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 δευτερόλεπτα ανά πλευρά.
Βήμα 3
Προσθέστε το μαρούλι, τα ρεβίθια, το αγγούρι, το κρεμμύδι και τις ελιές στο dressing και ανακατέψτε για να αναμειχθούν καλά.
Βήμα 4
Σερβίρετε σε πιάτα και γαρνίρετε με το ψητό χαλούμι.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ