Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 16:46 Κρητική διατροφή Πράσινη σαλάτα με ψητό χαλούμι Υλικά 2 κ. σ. ξύδι 1 κ. γλ. φρέσκο χυμό λεμονιού 1/2 κ. γλ. μείγμα μπαχαρικών ζάταρ (za’atar) 1/2 κ. γλ. αλάτι 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη ή ψιλοκομμένη 5 κ. σ. ελαιόλαδο, χωρισμένες 350 γρ. τυρί χαλούμι, κομμένο σε φέτες 2 καρδιές μαρούλι χοντροκομμένες 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα 1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες 1/2 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι και κομμένες στη μέση Εκτέλεση Βήμα 1 Ανακατέψτε το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το za’atar, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και 4 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο μπολ. Βήμα 2 Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι (κατά προτίμηση γκριλ), προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά και ψήστε το χαλούμι, αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 δευτερόλεπτα ανά πλευρά. Βήμα 3 Προσθέστε το μαρούλι, τα ρεβίθια, το αγγούρι, το κρεμμύδι και τις ελιές στο dressing και ανακατέψτε για να αναμειχθούν καλά. Βήμα 4 Σερβίρετε σε πιάτα και γαρνίρετε με το ψητό χαλούμι.newsbeast.gr