Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 10:37 Κρητική διατροφή Κοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές και ντοματίνια Υλικά 4 στήθη κοτόπουλου 1 κ. σ. καπνιστή πάπρικα 1 κ. σ. ελαιόλαδο 2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες στα τέταρτα και μετά στη μέση 1/2 κιλό μεγάλα ντοματίνια, κομμένα στη μέση 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες Αλάτι και πιπέρι Μαϊντανό και αμύγδαλα σε φέτες, για το σερβίρισμα Εκτέλεση Βήμα 1 Στεγνώστε το κοτόπουλο με μια χαρτοπετσέτα και τρίψτε με πάπρικα και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Βήμα 2 Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από τη μία πλευρά, για 4 με 5 λεπτά. Επαναλάβετε το ίδιο και για την άλλη πλευρά. Βήμα 3 Προσθέστε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις ντομάτες και το σκόρδο στο τηγάνι και αλατοπιπερώστε με μισό κουταλάκι του γλυκού. Βήμα 4 Μεταφέρετε το σκεύος στο φούρνο και ψήστε, ανακατεύοντας τα λαχανικά μία φορά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 14 με 16 λεπτά. Βήμα 5 Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαϊντανό και αμύγδαλα, προαιρετικά.newsbeast.gr