Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 16:31 Κρητική διατροφή Εύκολη κοτόπιτα Υλικά 1 συσκευασία ζύμη για πίτα 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο 1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κ. γλ. αλάτι 1/4 κ. γλ. πιπέρι 1 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου 1/2 φλ. τσαγιού γάλα 2 1/2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο σε τρίμματα 2 φλ. τσαγιού ανάμεικτα λαχανικά της αρεσκείας σας Εκτέλεση Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθετήστε το φύλλο πίτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε ένα ταψί. Βήμα 2 Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν. Βήμα 3 Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Βήμα 4 Σταδιακά ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου και το γάλα, μαγειρεύοντας και ανακατεύοντας μέχρι να αφρατέψουν και να πήξουν. Βήμα 5 Ανακατέψτε στο μείγμα το κοτόπουλο και τα ανάμεικτα λαχανικά και αποσύρετε από τη φωτιά. Βήμα 6 Ρίξτε το μείγμα κοτόπουλου στο ταψί και καλύψτε με ακόμη ένα φύλλο από τη ζύμη για πίτες. Βήμα 7 Χαράξτε το φύλλο και ψήστε για 30 με 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα. Βήμα 8 Αφήστε να σταθεί 5 λεπτά πριν σερβίρετε.newsbeast.gr