Image
Τρίτη 20 Απριλίου 2021 13:33 Κρητική διατροφή

Ανοιξιάτικη σαλάτα παντσανέλα

Υλικά

μισή φρατζόλα τύπου τσιαπάτα, κομμένη σε κυβάκια
400 γρ. ντοματίνια
1/2 ξερό κρεμμύδι
1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπα λάδι για το ψωμί
4 κ.σ. βούτυρο
1/2 κούπα μαϊντανό
8 φύλλα βασιλικού
1 κ.σ. ξύδι
3 κ.σ. λάδι για το ντρέσινγκ
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι που έχουμε κρατήσει για τα κομμάτια ψωμιού μαζί με το βούτυρο μέσα σε ένα πυρίμαχο τηγάνι, κατάλληλο για φούρνο.
Βήμα 2
Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο και τα κομμάτια ψωμιού και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο όπου ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το ψωμί και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 3
Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τις ντομάτες, το αγγούρι και το κρεμμύδι. Συνδυάζουμε το ξύδι με τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε το μείγμα στη σαλάτα. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ψωμί και τα μυρωδικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. H σαλάτα είναι έτοιμη.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ