Image
Σάββατο 17 Αυγούστου 2019 12:39 Κρητική διατροφή

Χοιρινό γεμιστό στη λαδόκολλα

Υλικά

2 μέτρια ψαρονέφρια

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

150γρ. γραβιέρα

2 μέτριες ντομάτες

2 σκελίδες σκόρδο

4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 ποτήρι λευκό κρασί

Εκτέλεση

Σε ένα πάγκο ανοίγουμε τα ψαρονέφρια και τα χτυπάμε ελαφρώς για να ανοίξουν και να λεπτύνουν. Αλατωπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Απλώνουμε την ντομάτα κομμένη σε φετάκια, και το τυρί σε μπαστουνάκια. Τυλίγουμε σφιχτά και δένουμε με σπάγκο μαγειρικής. Στη συνέχεια αλείφουμε το κάθε ψαρονέφρι με τη μουστάρδα και το τοποθετούμε, το καθένα ξεχωριστά σε λαδόκολλα. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί, ακουμπάμε στην άκρη μια σκελίδα σκόρδο και κλείνουμε τη λαδόκολλα. Στη συνέχεια τυλίγουμε τη λαδόκολλα σε αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες στους 170 βαθμούς.

 


Πηγή: neadiatrofis.gr
Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα