Image
Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 11:29 Κρητική διατροφή

Εύκολο σπιτικό μιλφέιγ χαμηλών λιπαρών

Φτιάξτε μόνοι σας το γλυκό της δίαιτάς σας, αλλά και γενικότερα ένα χαμηλών θερμίδων και λιπαρών, υγιεινό γλυκό για το σπίτι.

Υλικά

2 φακελάκια κρέμα τύπου άνθος αραβοσίτου (χωρίς βράσιμο)

1 κουτάκι φυτική σαντιγύ

Γάλα χαμηλών λιπαρών (όσο αναγράφεται στις συσκευασίες για την παρασκευή της κρέμας και της σαντιγύς)

1 πακέτο σφολιατίνια (δυστυχώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα λιπαρά που έχουν)

Κανέλλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ με το γάλα και όταν είναι έτοιμη τη βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με το γάλα ώστε να γίνει κρέμα και την αφήνουμε και αυτή στο ψυγείο.

Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τα σφολιατίνια τα οποία έχουμε κόψει στη μέση κατά μήκος (με σκοπό να γίνουν λεπτότερα) έτσι ώστε να καλύψουν όλο τον πυθμένα.

Από πάνω ρίχνουμε τα 2/3 από την κρέμα άνθος αραβοσίτου και μετά φτιάχνουμε άλλο ένα στρώμα από σφολιατίνια με τον ίδιο τρόπο που φτιάξαμε και τον πυθμένα.

Πάνω από τη δεύτερη στρώση σφολιατίνια βάζουμε την κρέμα που περίσσεψε και από πάνω όλη τη φυτική σαντιγύ.

Τρίβουμε 3-4 σφολιατίνια με τα χέρια μας και τα πολύ μικρά κομμάτια που σχηματίστηκαν τα ρίχνουμε πάνω από τη σαντιγύ για γαρνίρισμα.

Βάζουμε σε όλη την επιφάνεια αρκετή κανέλλα και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.

 


Πηγή: protothema.gr
Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20

Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 28.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 22.03.2024

Κροκέτες παστού μπακαλιάρου

Υλικά: 1.200-1.500 γρ. μπακαλιάρο, παστό 1 ποτήρι του νερού μπίρα 1 ποτήρι του νερού + 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 αβγό, χτυπημένο ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκο