Κυριακή 07 Ιουλίου 2019 21:39 Κρητική διατροφή Σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόνο τέσσερα υλικά ΥΛΙΚΑ 250 γρ. φουντούκια 30 γρ. κακάο 90 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. 2Απλώνουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά. 3Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε το ταψί από φούρνο, μεταφέρουμε τα φουντούκια στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια και τα χτυπάμε για 6 λεπτά μέχρι να γίνουν μία ρευστή κρέμα χωρίς σβόλους. 4Στη συνέχεια αδειάζουμε μέσα στο πολυκοπτικό το εκχύλισμα βανίλιας, το κακάο, τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 4 λεπτά ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 5Μόλις είναι έτοιμη η πραλίνα φουντουκιού τη μεταφέρουμε σε ένα βάζο και σερβίρουμε. Πηγή: giorgostsoulis.com