Κυριακή 07 Ιουλίου 2019 21:39 Κρητική διατροφή

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόνο τέσσερα υλικά


ΥΛΙΚΑ

250 γρ. φουντούκια

 

30 γρ. κακάο

 

90 γρ. ζάχαρη άχνη

 

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

 

2Απλώνουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά.

3Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε το ταψί από φούρνο, μεταφέρουμε τα φουντούκια στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια και τα χτυπάμε για 6 λεπτά μέχρι να γίνουν μία ρευστή κρέμα χωρίς σβόλους.

4Στη συνέχεια αδειάζουμε μέσα στο πολυκοπτικό το εκχύλισμα βανίλιας, το κακάο, τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 4 λεπτά ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5Μόλις είναι έτοιμη η πραλίνα φουντουκιού τη μεταφέρουμε σε ένα βάζο και σερβίρουμε.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ