Image
Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 15:07 Κρητική διατροφή

Brownies λεμόνι

Υλικά για 4 άτομα

250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

430 γραμμάρια (2 φλιτζάνια) ζάχαρη άχνη

4 αυγά

225 γραμμάρια (1 1/2 φλιτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

85 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) καρύδα τριμμένη

3 κουταλιές του γλυκού ξύσμα λεμονιού

60 ml (1/4 φλιτζάνι) φρέσκο χυμό λεμονιού από 2, 5 μικρά λεμόνια

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψί και τοποθετείτε ένα φύλλο λαδόκολλας.

Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε από την εστία όταν λιώσει. Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας και αναδεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Κοσκινίστε το αλεύρι πάνω από το μείγμα των αυγών και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Ανακατέψτε την καρύδα, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και το ρίχνετε στο μείγμα μπράουνις ανακατεύοντας. Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα μπράουνις στο ταψί.

Ψήστε για 30 λεπτά με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς. Αφήστε το στο ταψί να κρυώσει εντελώς. Κόψτε σε κομμάτια και πασπαλίστε άχνη ζάχαρη.

 

 


Πηγή: newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20

Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 28.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 22.03.2024

Κροκέτες παστού μπακαλιάρου

Υλικά: 1.200-1.500 γρ. μπακαλιάρο, παστό 1 ποτήρι του νερού μπίρα 1 ποτήρι του νερού + 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 αβγό, χτυπημένο ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκο