Image
Σάββατο 29 Απριλίου 2017 20:05 Κρητική διατροφή

Muffins με φράουλες



Ενα πανάλαφρο και εύκολο γλύκισμα για να επωφεληθούμε από τις εποχικές φράουλες.

Η συνταγή περιλαμβάνει και λευκή σοκολάτα, η οποία δίνει γεύση και απογειώνει το muffin, ώστε να χρησιμοποιήσουμε λιγότερη ζάχαρη καθώς και ελαιόλαδο αντί για βούτυρο.

Υλικά

2 φλυτζάνια αλεύρι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 φλυτζάνι γιαούρτι
1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1,5 φλυτζάνι κομμένες φράουλες
3/4 φλυτζανιού σπασμένη λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

Ζεστάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα ξερά υλικά (εκτός από φράουλες και σοκολάτα)
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το γιαούρτι, το λάδι και τη βανίλια, ανακατέψτε καλά
Βάλτε τα στερεά υλικά μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε καλά με σπάτουλα
Τώρα προσθέστε τις φράουλες και την σοκολάτα
Βουτυρώστε 12 φορμίτσες για μάφινς και χύστε το υλικό προσεκτικά

Ψήστε στον φούρνο για 18-20 λεπτά το πολύ
Αφήστε να κρυώσουν και απολαύστε τα!

Βάλτε τα σε ειδική θήκη για να τα προσφέρετε και να δώσετε χαρά
patrisnews

 
Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ