Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 09:36 Κρητική διατροφή Νομός: Ηρακλείου

Έρχεται το 3ο φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας




Για τρίτη χρονιά υλοποιείται το 3ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, που θα λάβει χώρα στην αίθουσα δεξιώσεων «Πάνθεον» στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 10:30 π.μ. που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και τη χορηγία της οικογένειας Παπουτσάκη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας « αποτελεί προσπάθεια να κρατηθούν οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης ζωντανά και να μεταδοθεί η αρχοντιά των παλαιοτέρων στις νεότερες γενιές».



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων με τη συμπαράσταση των Πολιτιστικών Συλλόγων Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά και Θραψανού, διοργανώνουν παραδοσιακά Γαστρο…μαγειρέματα στο 3ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας. Επιπλέον, πάντα με οδηγό την παράδοση καλούνται όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Κρήτης να αγκαλιάσουν την εκδήλωση και να παρουσιάσουν στο Φεστιβάλ ένα παραδοσιακό φαγητό και ένα γλυκό με υλικά που προσφέρει η Κρητική ύπαιθρος που αποτελούν και τη βάση για το θαύμα της κρητικής κουζίνας Με είσοδο ελεύθερη τα μέλη και οι φίλοι των Πολιτιστικών Συλλόγων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά: Ομιλία της κ. Αναστασίας Μαρκάκη, Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης με θέμα «Η κρητική Διατροφή από το χθες στο σήμερα», παρουσίαση παραδοσιακών Κρητικών χορών από το Λαογραφικό Όμιλο Λάζαρου και Μανόλη Χνάρη, μουσικά ακούσματα από παραδοσιακές ορχήστρες του τόπου μας, φωτογραφικό υλικό από το 1ο και 2ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, παραδοσιακά Γαστρο…μαγειρέματα και φυσικά

να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά εδέσματα.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί από τη δημοσιογράφο Βούλα Νεονάκη.

Η αξιολόγηση των εδεσμάτων θα γίνει από ειδική Κριτική Επιτροπή στην οποία θα μετέχουν: μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης,ο Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Γκλόρια Θέμος Ρήγας, ο Chef και ιδιοκτήτης της Cretan Food News Χρήστος Ι. Λάπας , ο Executive Chef Πέτρος Κοσμαδάκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών Ν. Ηρακλείου Λευτέρης Σουλτάτος και η Επίκουρη Καθηγήτρια του Tμήματος Διατροφής κ Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Αναστασία Μαρκάκη.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 17/2/2015 στη Λένα Ηγουμενάκη

Τηλ. 6937493930

email: lena.igou@hotmail.com η στο Γιώργο Μαυραντωνάκη Τηλ. 6978332760

email: g.mavra1@gmail.com

cretapost.grpe="_moz">
Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 22.08.2025

Πρόσκληση στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας "Taste Kilkis"

Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο την ανάδειξη των εκλεκτών προϊόντων της ευλογημένης Κιλκισιώτικης γης και του μόχθου των ανθρώπων της αλλά και της γαστρονομίας, ως εναλλακτικής μορφής τουρισμού και αναπόσπα

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 18.07.2025

Κάτι ψήνεται στο Κιλκίς και μυρίζει υπέροχα! Έρχεται το πιο νόστιμο Φεστιβάλ

Το Κιλκίς ετοιμάζεται να υποδεχθεί για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Taste Kilkis”, μια ξεχωριστή γιορτή αφιερωμένη στις τοπικές, αυθεντικές γεύσεις και την τοπική οικονομία και υπό

Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 14.06.2025

Κορυφαίες λύσεις επίπλωσης και εξοπλισμού για τον κλάδο Ho.Re.Ca στα εκθετήρια Pakketo της Μεταμόρφωσης

Η φιλοξενία και η εστίαση βρίσκονται και πάλι σε πρώτο πλάνο. Με την τουριστική σεζόν να έχει ήδη ανοίξει στα δημοφιλή νησιά, οι επιχειρήσεις ετοιμάζονται να υποδεχτούν περίπου 41. 000. 000 επισκέπτες